.

Imatge d'arxiu del Joan XXIII.

Imatge d'arxiu del Joan XXIII.

Els Serveis de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII: Otorinolaringologia, Anatomia Patològica, Anestesiologia, Radioteràpia i el Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, tots ells pertanyents i/o col·laboradors de grups de recerca de l’IISPV, publiquen un estudi sobre el càncer de cap i coll.

L’estudi se centra en la recerca de factors moleculars a la sang que puguin predir quina serà la resposta als tractaments quimioradioteràpics de gran importància, atès que el fracàs d’aquests tractament suposen cirurgies molt agressives amb una gran morbimortalitat i una gran despesa sanitària. Aquests factors moleculars poder oferir com a primera opció un tractament curatiu que incrementa la supervivència, la conservació de l’eix faringolaringi (nasofaringe, orofaringe i hipofaringe) i un estalvi considerable de costos.

Aquest primer estudi íntegre amb pacients del Joan XXIII a l’European archives Head Neck Surgery és fruit del treball multidisciplinari en Oncologia de cap i coll, s’ha fet en col·laboració amb la Dra. Ximena Terra del Departament de Bioquímica de la URV i la Dra. Rodríguez Chacón –Investigadora Responsable del Grup de recerca Mecanismes inflamatoris i la síndrome metabòlica de l’IISPV–.