.

.

TOTS 21


Imatge del ple de l’Ajuntament de Tarragona del passat 17 de desembre. Foto: ACN

Dia políticament intens a Tarragona D.C. Com si es tractés d’una capítol de ‘L’ala oest de la Casa blanca’, la successió d’esdeveniments han anat sorgint com si es tractès d’un guió d’Aaron Sorkin. La regidora d’ECP, Carla Aguilar-Cunill, s’ha posicionat en contra dels comptes municipals per l’any vinent aquest dijous, l’equip de govern en minoria s’ha manifest ‘perplex’ davant aquesta postura i l’oposició ha deixat clara la seva argumentacio per rebutjar els pressupostos de l’any 2022.

Ramos (PSC): “La irresponsabilitat i la incapacitat d’aquest govern, faran que Tarragona per primera vegada no tingui pressupost”

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha afirmat que la irresponsabilitat i la incapacitat d’aquest govern municipal, faran que Tarragona no tingui pressupost per primera vegada des la recuperació dels Ajuntaments democràtics. Per al PSC, l’equip de govern hauria d’haver negociat amb la resta dels grups polítics per fer possible uns pressupostos de ciutat: “Aquest és el resultat de confiar els comptes a negociacions externes a Tarragona. Estan governant amb minoria, així que el primer que s’hauria d’haver fet és reunir a tots els grups municipals per redactar uns pressupostos de ciutat, que és el que necessita Tarragona. En comptes de buscar un acord de ciutat a través de la negociació i el diàleg, busquen un vot mitjançant la pressió”.

Ramos denuncia la nul·la voluntat negociadora del govern municipal i reclama que “s’arromanguin” i comencin a dialogar amb la resta de partits polítics que formen el plenari: “ERC ho havia fiat tot a què els problemes els hi resolguessin des de Barcelona i no ha estat així. Al juny d’aquest any van decidir governar en minoria amb la inclusió de Junts i la CUP a l’equip de govern. Doncs ara toca que s’arromanguin i comencin a dialogar amb la resta de forces polítiques que conformem el plenari. És la seva responsabilitat”.

Lorena de la Fuente: “Ciutadans votarà ‘no’ a un pressupost de Tarragona que no dibuixa un model de ciutat clar”

Lorena de la Fuente. Portaveu de Cs a l’ajuntament de Tarragona

“Ciutadans votarà ‘no’ a un pressupost de Tarragona plantejat per l’equip de govern que no dibuixa un model de ciutat clar”. Així ho ha assegurat la portaveu del Grup Municipal de Cs a l’Ajuntament de Tarragona, Lorena de la Fuente. “Aquest migdia a la Comissió de Serveis Generals hem votat en contra del pressupost i al plenari de la setmana vinent repetirem aquest vot”, ha assegurat. Segons de la Fuente, “veiem que l’equip de govern continua sense apostar de manera clara pel Turisme, una àrea que ha de ser clau” i “el Patronat té un pressupost que és inferior a l’any passat, un fet que s’afegeix a la manca de personal tècnic qualificat en aquest organisme”. “Aquest pressupost que han presentat no és el que Tarragona necessita”, ha destacat.   

La portaveu municipal de Cs ha denunciat que “no fa ni 48 hores que l’equip de govern ens va fer arribar el projecte de pressupost, cosa que demostra la nul·la predisposició a arribar a cap acord”. “Vam rebre la informació dimarts a la nit i la Comissió ha estat aquest dijous al matí, amb aquest marge de temps tan escàs és impossible analitzar a fons els números”, ha remarcat. “Fa setmanes que reclamem la documentació a l’equip de govern, però, tot i estar en minoria, mai han tingut cap intenció de buscar consensos”, ha finalitzat.

Redacció