.

Els manifestants que han participat en la xiulada per reclamar més inversions en la xarxa ferroviària a Tortosa. Foto: Mar Rovira

Les plataformes de ‘Trens Dignes’ de l’Ebre, el Priorat i el Maestrat, conjuntament amb una vintena d’entitats més, han promogut aquest dissabte al migdia una xiulada per denunciar la manca d’inversions en la xarxa ferroviària estatal de mitjana i llarga distància.

Les entitats reclamen que Adif destini més recursos a la millora de les infraestructures atès que el 80% del pressuposts – uns 60.000 milions d’euros-, es dediquen a l’alta velocitat, en detriment del tren convencional, que asseguren que absorbeix el 96% d’usuaris.

Segons el portaveu de la plataforma ebrenca, Josep Casadó, pateixen problemes “molt grans, dificultats i deficiències” al territori. Les concentracions, sota el lema ‘Xiulem pel tren’, s’han fet simultàniament en diversos municipis com a Tortosa, Salou (Tarragonès), València i Ontinyent (Vall d’Albaida) i a Manresa, que s’ha afegit a la mobilització.

ACN