.

.

TOTS 21


Tornen les fortes ventades a Tarragona

Protecció Civil de la Generalitat ha activa l’alerta del Pla de protecció Civil de Catalunya Procicat per la previsió de forts vents. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), per aquest dijous encara s’esperen vents de component Nord i Oest, però serà divendres quan s’intensifiqui el llindar a les comarques del Pirineu i Prepirineu i a l’extrem sud de Tarragona.

Es preveu que durant tot el dia es puguin donar ratxes superiors als 125 km/h en aquestes zones. A la resta de comarques afectades el llindar es mantindrà en els 90 km/h. D’altra banda, es manté l’alerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya Neucat, d’acord amb les previsions meteorològiques emeses per l’SMC.

Pel que fa al vent, després de l’episodi del divendres, el dissabte l’afectació s’estén a tot Catalunya i continua el reforç a les zones dels extrems sud i del Pirineu i el Prepirineu, amb possibilitat de superar els 125 km/h. A la resta de comarques de l’interior, litoral, prelitoral i Catalunya Central es mantindrien les previsions de superació dels 90 km/h. Protecció Civil recomana fer seguiment de les condicions meteorològiques i adaptar les activitats a l’aire lliure en cada cas, sobretot a l’alta muntanya, a les possibles ventades.