.

Diversos efectius dels Bombers de la Generalitat ruixen amb escuma la zona afectada per l'incendi durant el simulacre d'aquest dimecres. Foto: ACN

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha organitzat aquest dimecres a la nit, juntament amb l’empresa de productes petrolífers CLH, un simulacre d’incendi a les instal·lacions de la companyia a Tarragona. L’exercici s’ha realitzat amb l’objectiu de posar en pràctica l’activació del Pla d’Autoprotecció de l’empresa i millorar la coordinació entre els diferents cossos actuants, així com per comprovar les actuacions previstes al Pla d’Actuació Municipal. En l’exercici, en el qual hi han participat una trentena d’efectius, s’ha simulat un incendi de toll provocat per la fuita de gasolina per l’orifici d’una canonada dins de les instal·lacions, amb el resultat d’una persona ferida.

Un cop detectat l’accident, l’empresa ha activat immediatament el seu Pla d’Autoprotecció (PAU) i ha iniciat el protocol de trucades al telèfon d’emergències 112 i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil. El cap de l’emergència de l’empresa ha donat ordre de preparar els equips d’intervenció i primers auxilis a l’espera de l’arribada dels Bombers de la Generalitat, que han participat en el simulacre amb diversos vehicles d’intervenció urbana del parc de Tarragona.

Els Bombers han supervisat l’escenari i han iniciat les tasques d’extinció, alhora que han comprovat si hi havia ferits. S’ha aproximat una línia de protecció d’escuma fins el lloc del vessament, s’ha assegurat l’extinció total del toll de gasolina incendiat i s’ha neutralitzat la fuita per part d’un equip de bombers del parc químic.

/* JS para menú plegable móvil Divi */