.

Imatge d'una cavalcada de reis a Vila-seca

Protecció Civil ha enviat més de mil avisos a consells comarcals i municipis per donar recomanacions sobre l’organització d’unes cavalcades de Reis marcades per l’atropellament d’un menor d’edat el passat any a Màlaga. Per això, la cap de Gestió d’Emergències, Montse Font, subratlla la importància de tenir present un detall fonamental: que els caramels des de les carrosses “els llancin només els adults”. Amb la poca força dels nens existeix el perill que els dolços caiguin molt a prop de les rodes dels vehicles i els conductors “tenen la visibilitat molt limitada per l’ornamentació”. També resulta oportú delimitar amb tanques el trajecte de la rua o comptar amb persones caminant amb les carrosses.

A causa de l’incident a Màlaga del passat any, els municipis “han reforçat molt les mesures de seguretat sobretot per prevenir els atropellaments”, ha destacat Montse Font. Des de Protecció Civil s’ha fet molt incís en intentar compatibilitzar “la celebració de la tradicional cavalcada de Reis amb les mesures de seguretat”, s’ha de poder seguir “llançant caramels i vivint les cavalcades com fins ara”.

Els caramels els han “de llançar les persones adultes que van a les carrosses”, ja siguin “els reis o els seus acompanyants”, però “no els nens”. Els adults poden llançar els caramels amb una paràbola que suavitza l’impacte dels dolços sobre els ciutadans i, el més important, els poden repartir “lluny dels vehicles”. Així s’evita que caiguin “als peus de les carrosses i que els nens tinguin la temptació d’agafar-los”.

Cal tenir present que els conductors de les carrosses tenen la visibilitat “molt limitada per l’ornamentació”, per això resulta molt perillós agafar els caramels que han caigut molt a prop de les rodes.

Font ha recomanat també limitar el llançament dels caramels a les vies més àmplies, separar la rua dels assistents amb tanques i, sempre que resulti possible, col·locar membres de seguretat o persones caminant al cantó de les carrosses perquè aquests poden avisar al conductor si cal fer una frenada d’emergència.

/* JS para menú plegable móvil Divi */