.

 

Foto de l'acte de lliurament de les emissores de la xarxa RESCAT als voluntaris de Protecció Civil de la Canonja

Foto de l’acte de lliurament de les emissores de la xarxa RESCAT als voluntaris de Protecció Civil de la Canonja

Els voluntaris de Protecció Civil de la Canonja ja disposen de les emissores RESCAT que milloraran la comunicació i coordinació entre els organismes d’emergències. Ahir, tècnics de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya van lliurar les emissores de la xarxa de radiocomunicacions d’emergències RESCAT a l’Ajuntament de la Canonja, concretament al seu alcalde, Roc Muñoz i als membres voluntaris.

Amb l’entrega de les emissores es posa en valor la tasca del voluntariat, sobretot quant a la seva participació en serveis preventius en actes en què es preveu una gran concurrència de persones així com en situacions d’emergència que afectin el seu municipi i en les quals estiguin desenvolupant tasques de suport a l’ajuntament.

Les emissores estan configurades per poder contactar directament amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat en cas de necessitat. La connexió directa del voluntariat de protecció civil amb el CECAT facilitarà la coordinació i alhora garanteix les comunicacions en cas de caiguda de les telecomunicacions ordinàries (telefòniques i connexió internet).

Aprofitant l’entrega dels terminals, personal del Servei Logístic i Operativa Territorial del Departament d’Interior i de la Xarxa RESCAT han dut a terme un sessió de formació als voluntaris de protecció civil sobre l’ús de les emissores.