.

.

TOTS 21

S'esperen fortes ventades per aquest dissabte

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en “Alerta” el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT, d’acord amb les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, que indiquen que a partir de dissabte, el vent s’anirà reforçant guanyant intensitat i extensió, afectant les comarques de la meitat oest de Catalunya, especialment a les cotes mitjanes de les Terres de l’Ebre, interior de Tarragona, Penedés i l’Anoia, les dos últimes amb una alt risc.

Segons la previsió de l’SMC, els forts vents de component nord podrien provocar ratxes màximes superiors a 90 km/h a les cotes mitjanes, entorn els 700 metres, del Prelitoral de Tarragona i l’oest de la Catalunya Central les ratxes es podrien aproximar als 90 km/h puntualment. El vent bufarà de component nord i es preveu que les ratxes més fortes s’assoleixin a les cotes més elevades on es podrà produir el fenomen del torb per la neu que pot caure.

Es recomana precaució

Protecció Civil de la Generalitat ha comunicat als municipis que cal que reforcin la seguretat dels esdeveniments públics a l’aire lliure i condicionar-los a que es puguin realitzar de forma segura respecte la possible afectació pel vent en cada moment, així com tancar les zones de jardins o parcs urbans que puguin representar un risc per ventades, caiguda d’arbres o branques.

S’ha demanat també que es reforci l’ancoratge del mobiliari urbà que es pugui desprendre amb el vent i en especial de la decoració nadalenca a l’exterior (il·luminació sobre tot) i qualsevol element penjat o en alçada.

Les activitats, sobretot en zona urbana, requeriran fer un especial seguiment en el moment de màxima intensitat del vent per detectar els elements que es puguin desprendre amb risc d’impacte. Caldrà evitar situar-se a prop d’elements inestables o que puguin caure (murs, tancaments, bastides que es moguin o altres similars) durant la major afectació del vent.