.

.

TOTS 21

Protecció Civil de la Generalitat activa l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per l’episodi de pluja previst al sud de Catalunya durant el dia d’avui i demà. Cal recordar que el Pla INUNCAT es trobava ja en situació de Prealerta des d’ahir dimarts 19 d’abril.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) s’incrementa la probabilitat de superar el llindar d’intensitat per avui dimecres a la zona sud de Catalunya: comarques de la demarcació de les Terres de l’Ebre i comarques del Litoral i Prelitoral de Tarragona. Aquestes precipitacions podran anar acompanyades de tempesta.

Durant l’episodi d’avui i fins dijous al mati, es podran acumular quantitats de precipitació que podrien superar els 100 l/m2 en 24 hores a les comarques del Sud de Catalunya i extrem nord-est. Segons la darrera actualització de la previsió meteorològica, s’ha incrementat la probabilitat a les comarques del Montsià i del Baix Ebre, així com també la de les comarques de Terra Alta, Ribera d’Ebre i Baix Camp i s’afegeixen les comarques del Priorat i de l’Alt Empordà.

En relació a l’estat de la mar, durant el dia d’avui les onades afectaran el litoral des del Barcelonès fins al Montsià. A partir de la matinada de demà, el fenomen es limitarà al litoral de l’Alt i Baix Empordà fins al final de la tarda. L’onatge

serà amb mar de fons de component est i s’esperen onades que podran superar els 2,5 metres d’altura (maregassa).

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions

Redacció