.

Prop d’un centenar de persones es van apropar aquest divendres per la tarda al Pati del Castell de Masricart de La Canonja per assistir a la novetat de l’encesa simbòlica dels llums de Nadal. Una activitat que debutava dins del calendari festiu de la localitat i que va ser rebut amb satisfacció per nens i nenes, pares i mares i família tota, acompanyats per membres de l’associació ‘El Micu’, una entitat que agrupa joves de totes les edats i que han convertit aquest element festiu en un membre més de la tradició folklòrica popular. La celebració va comptar amb la participació dels dos cors del poble, i es va cloure amb un repartiment de coca gratuïta.

Segons explicava el regidor de Serveis Publics, José Luis Sánchez, enguany s’han enllumenat (amb el cost íntegre assumit per l’AJuntament) “vint carres, dels quals quatre són nous. S’han posat tres punts nous de llum als arbres i tres sil·luetes (sky-lines) de La Canonja a les tres entrades”. Entre els novetats es troba també l’arbre “fet per la Brigada Municipal” que servia de reclam per la festa simbòlica d’inauguració dins del pati del Castell.

La jornada d’ahir culminava una feina de planificació iniciada des del mes de juny passat i que servia per oferir un nou element de cohesió per als canongins. Tal com afirmava el primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de Cultura, Salvador Ferré, “una festa com aquesta d’encesa dels llums de Nadal no s’havia plantejat mai. Fins ara el que sempre fèiem és que quan arribava el dia els tècnics encenien els llums i es quedaven encesos. L’any passat -continuava- ens vam plentejar fer alguna mena d’acte més simbòlic que donés el tret de sortida al Nadal. I aprofitant que tenim una Coral de la Gent Gran i la Coral Infantil de l’escola, ens vam decidir per fer una cantada de nadales, que els permet actuar també de cara a tot el poble i no queda circunscrit als seus àmbits. I tot plegat ho completem amb un berenar” per completar la festa.

A més, enguany “hem avançat les dates” de l’encesa. “Fins ara -explicava Ferré- ho acostumavem a fer entre el dies 17 i 18 de desembre, als voltants de Santa Llúcia, i enguany ens hem decidit per fer-ho aquest primer divendres de desembre. Una mica també perquè lacompetència del voltant és molt forta i ja van encendre els llums la setmana passada”. Una decisió que, segons admetia el tinent d’alcalde, “dona ànim al comerç del poble però també a la població en general. Perquè si a lhora de muntar l’enllumenat no li poses llum a un carrer però sí al del costat, ja t’has de sentir recriminacions”, deixava anar Ferré amb cert aire d’ironia barrejat amb realitat quotidana.