.

.

TOTS 21


Dinar del Moviment Demòcrata Català diumenge passat a Tarragona, on s'hi han integrat alguns destacats membres crítics d'UDC

Finalment, prop d’un centenar de militants d’Unió Democràtica de Catalunya al Camp de Tarragona, però principalment a Tarragona ciutat, s’han donat de baixa aquesta tarda del partit fent el lliurament a la seu central del partit a Barcelona, al carrer Nàpols, i també a la Intercomarcal de Tarragona, del manifest que han signat i mostrant el desacord amb la línia del partit, tant nacional com a nivell de Tarragona. Es tracta de 94 militants, bona part dels quals són del sector sobiranista del partit democratacristià, disconformes amb la línia oficial i que ja es va enfrontar amb Josep Antoni Duran Lleida al darrer congrés d’UDC. Part d’aquest col·lectiu dóna suport al Moviment Demòcrata Català, que encapçala l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal. Justament, diumenge passat, la permanent del partit es va reunir en un dinar a Tarragona per preparar la seva organització i desplegament a Tarragona.

Entre els que abandonen hi ha destacats militants, com Xavier Franquet, que va ser cap local del partit; Ferran Tortosa, Laura Castel -actual responsable territorial del Moviment Demòcrata Català-, Fàtima Sabat o l’exregidora de l’Ajuntament de Tarragona Àngels Vilanova.

El manifest que lliuraran avui subratlla la “total disconformitat” dels signants amb “l’ambigüitat de diverses declaracions publiques quant al tema nacional”, que no reflecteixen “l’opinió de la majoria de la militància del partit ni tampoc l’opinió de la societat catalana expressada als carrers de Barcelona i a tot Catalunya, amb la Via Catalana, en els darrers 11 de setembre”. El col·lectiu també trasllada “la nostra preocupació per la manca de resposta a sengles escrits tramesos en les dates 17 de juny i 16 de juliol, mitjançant els quals li demanàvem i reiteràvem al president del Consell Nacional d’Unió, Ramon Espadaler, que fes arribar a la militància del partit un document adjunt signat per destacats militants, entre els quals figuren alguns dels sotasignats”.

El col·lectiu també expressa “la nostra indignació” amb “la paràlisi del partit a la demarcació de Tarragona”, així com amb “l’exclusió de qualsevol iniciativa provinent de militants amb inquietuds; militants que creuen que cal una renovació interna i que cal fer costat als moviments socials que commouen la nostra societat”.

Aquests fets “han  comportat un lent i constant desencís per part de militants destacats del partit -continua el manifest-, els quals ens consta que han renunciat a la seva militància durant aquest darrer període de temps. En aquest sentit algunes d’aquestes persones, tot i que ho han anticipat durant els darrers mesos, es volen afegir al present manifest mitjançant la seva signatura. Així mateix, també volen signar aquest escrit les persones que, tot i haver demanat la baixa del partit, no se’ls ha fet efectiu aquest dret”.

Les acusacions són clares: “Volem transmetre la nostra decepció amb la organització interna del partit, la seva manca de renovació arreu, l’acumulació reiterada de càrrecs en les mateixes persones, la feble democràcia interna que no ajuda a acostar la militància a les decisions que comprometen Unió; ans al contrari, és palès l’allunyament cada cop més intens de la direcció envers les persones que conformen la base social del partit. En el orígens del nostre ideari, les minories eren sempre reconegudes a tots els nivells de direcció. Actualment això ja no és així”.

Accediu al manifest en aquest enllaç.