.

Avui s'ha fet la presentació de les activitats del Consell Esportiu

Avui s’ha fet la presentació de les activitats del Consell Esportiu

Prop de 9.000 escolars practicaran esport en iniciatives organitzades pel Consell Esportiu del Tarragonès, que avui ha fet balanç del curs finalitzat. Destaquen els dotze crossos, futbol set i bàsquet, a més d’iniciatives que tenen com a protagonistes persones que pateixen algun tipus de disminució.

El portaveu del Consell Esportiu, Enric Rovira, ha informat en roda de premsa que en el passat exercici es van involucrar 105 entitats, de les quals 51 van ser centres escolars i 54 associacions i clubs esportius. Només en els reconeguts crossos escolars van participar-hi 5.983 alumnes.

El pressupost de que disposat el CET per les diverses activitats ascendeix a 400.000 euros. El cinquanta per cert l’aporten la Generalitat i la Diputació, i la resta provenen de les inscripcions i de diverses col·laboracions.

El Consell Esportiu tracta quatre grans àrees, esport escolar, formació, esport en el lleure i esport per la cohesió social, incidint especialment en aquelles que donen un caire molt propi com és el potent calendari de cros, el volum d’equips d’esports d’associació, el programa de valors ‘Tots som àrbitres’, i tota la programació d’activitats per a persones amb discapacitat i la formació per professorat.

Especialment cridaner és el programa ‘Tots som àrbitres’, on els jugadors dels equips que s’enfronten fan d’àrbitres en el mateix patit, assessorats pel col·legiat. Es tracta de donar valor al respecte arbitral “i posar-se en la seva pell”.