.

.

TOTS 21


L’organització de la multitudinària manifestació ha deixat clar que rebutja les persones i les entitats que hagin pogut participar-hi i que no respectin el marc constitucional ni els valors democràtics.

Unes 65.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert la Plaça Catalunya de Barcelona per celebrar el 12-O, convocats per Societat Civil Catalana (SCC) i altres entitats espanyolistes. La marxa ha començat al Passeig de Gràcia, i ha arribat a la Plaça Catalunya. Dalt de l’escenari han pres la paraula portaveus de les diverses organitzacions, entre les quals n’hi ha que han rebutjat el diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol.

A banda de SCC també han convocat a la marxa les entitats Espanya i Catalans, Empresaris de Catalunya, Concordia Cívica, Convivencia Cívica Catalana, Regeneración Democrática, Movimiento Cívico 12-O, Profesores por el Bilingüismo, España Generosa i Españoles de a pie. També hi han participat dirigents de Cs i del PPC, com la cap de l’oposició, Inés Arrimadas; el secretari d’Organització de Cs a nivell estatal, José Manuel Villegas; el president del grup municipal del PPC a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, i el diputat popular al Parlament Sergio Santamaría.

El vicepresident del col·lectiu Espanya i Catalans, Javier Megino, ha reclamat penes per rebel·lió sediciosa als dirigents independentistes. També s’ha fet una crida a participar en les properes eleccions al Parlament, que auguren que se celebraran aviat, i han demanat que la gent voti partits constitucionalistes. L’organització ha deixat clar que rebutja les persones i les entitats que hagin pogut participar en la manifestació i que no respectin el marc constitucional ni els valors democràtics.

Desenes de persones a l’acte dels ultres ‘Democracia Nacional’

Paral·lelament, desenes de persones han secundat aquest dijous la manifestació convocada per l’organització ultradretana ‘Democracia Nacional’ per celebrar la festivitat del 12 d’Octubre. La marxa ha transcorregut entre el Poble Sec i la muntanya de Montjuïc sense incidents envoltats per diferents dotacions dels Mossos d’Esquadra. La manifestació ha finalitzat a la Plaça de Sant Jordi on s’han concentrat unes 350 persones per escoltar els diferents mítings dels líders de l’organització, segons xifres de la Guàrdia Urbana.

Poc abans de començar l’acte a Montjuïc, un grup de manifestants han cremat algunes estelades i han cantant el ‘Cara al Sol’. En el transcurs de la marxa els manifestants han cridat consignes a favor de la unitat d’Espanya, crits contra el president Carles Puigdemont i contra el moviment sobiranista.

Els manifestants que han secundat la convocatòria de ‘Democracia Nacional’ han cridat consignes contra al president Carles Puigdemont com ‘Puigdemont a la presó’ o Puigdemont al paredó’. El moviment independentista i sobiranista també ha estat el focus dels crits dels manifestants que cantaven consignes com ‘separatistes terroristes’ o ‘no ens enganyeu, Catalunya és Espanya’. També hi hagut consignes contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al qual cridaven ‘Rajoy, traïdor, defèn la teva nació’.

La baralla s’ha produït a la terrassa del Bar Zurich.

Incidents entre ultres amb un Guàrdia Urbà ferit lleu

Finalment, i durant els discursos que han servit per cloure la concentració organitzada per Societat Civil Catalana i altres entitats, un agent de la Guàrdia Urbana ha resultat ferit lleu aquest dijous quan intentava aturar una baralla a la terrassa del bar Zurich de Barcelona. Un grup d’ultres ha començat a llençar taules i cadires pels aires.

Imatge d’Abdò Terradas.

Segons diverses informacions, els vàndals serien membres ultres de la penya ‘Yomus’ del València, seguidors de l’Atlético de Madrid i Hooligans Sabadell. Imatges gravades mostren la presència a la zona de persones amb porres extensibles. L’agent causarà baixa del servei per contusions. Els Mossos d’Esquadra s’han encarregat del cas i de moment han practicat una trentena d’identificacions.

Els Mossos ja havien identificat cap a les 9.30 hores, de manera preventiva, un grup de 28 persones al carrer Gran de Gràcia als quals se’ls han trobat punys americans, bengales, passamuntanyes, propaganda feixista i cadenes que se’ls han intervingut. Els agents els han aixecat quatre denúncies per tinença d’armes prohibides.

ACN