.

Marc Oriol va oferir un espectacle destinat als més petits, al qual s’hi va sumar també la Castanyera Rosita

Marc Oriol va oferir un espectacle destinat als més petits, al qual s’hi va sumar també la Castanyera Rosita

Per sisè any consecutiu l’Ajuntament de Roda de Berà, mitjançant les regidories d’Infància i de Joventut, amb el Centre Obert i el PIJ, i gràcies a la col·laboració de l’associació juvenil Roda Jove, va organitzar dilluns passat la festivitat de Halloween, i tot i que la cita conté algunes pinzellades de la Castanyada, la tradició americana ha guanyat durant els últims anys cada cop més adeptes al municipi.

Els carrers del nucli urbà es van omplir d’infants, i fins i tot pares i pares, disfressats de monstres, calaveres, dimonis, bruixes o morts vivents, per unir-se a la festa, que es va iniciar a les cinc de la tarda a la plaça de l’Ajuntament amb un berenar terrorífic. A més a més, aquells que no anaven disfressats van poder pintar-se les cares amb detalls terrorífics.

Allà mateix, a dos quarts de sis, i amb la plaça de l’Ajuntament plena de gom a gom, en Marc Oriol va oferir un espectacle destinat als més petits, al qual s’hi va sumar també la Castanyera Rosita, i tots plegats van ballar i van cantar cançons sobre en Marrameu, el bolet petitó o el gegant del pi.

El joc de les caixes, on calia identificar què i havia en cada caixa

El joc de les caixes, on calia identificar què i havia de terrorífic en cada caixa

Al voltant de dos quarts de set de la tarda va començar a la plaça de la Sardana el joc de les caixes, un recorregut en el qual els participants han de ficar la seva mà dins de diferents capses i intentar esbrinar quina sorpresa amaga: vòmit, mocs de mòmia, ulls o cervell de monstre, entre d’altres, i tot i ser molt fastigós més de tres-centes persones van passar pel recorregut i van recollir el seu premi, una bossa de llaminadures.

La següent parada era el casal municipal Les Monges, on als participants els hi esperava el reeixit passatge del terror, organitzat per l’associació juvenil Roda Jove. Prop de cinc-centes persones, segons van comptabilitzar els organitzadors, van fer la llarga cua i van passar pel recorregut muntat al casal, enguany amb el circ com a temàtica vertebradora i un total de trenta-un personatges terrorífics, els quals esperaven amagats en els racons més insospitats per aterrar a tot aquell que es va atrevir a endinsar-s’hi.