.

Imatge de la 5ena Fira Medieval de Creixell. Foto: Tarragona 21

Imatge de la 5ena Fira Medieval de Creixell. Foto: Tarragona 21

Tret de sortida a la Fira Medieval de Creixell aquest dissabte a les 10h. El centre del municipi s’ha omplert d’unes 50 parades d’alimentació, bijuteria, productes artesania, roba i jocs per la canalla. La fira comença avui i durarà fins demà, aprofitant el bon temps i les festes de Setmana Santa. “Esperem que tingui el mateix èxit que ha tingut en les darreres cinc edicions” explica l’alcalde del municipi, Jordi Llopart a Tarragona 21. Enguany ha estat la regidoria de turisme l’encarregada d’organitzar aquesta fira que ha aplegat des de primera hora del matí a famílies amb molta canalla.

Els Germans Oriol i Ramón Mercadé, de Bonastre, han estat entre molts altres paradistes, protagonistes d’aquesta Fira Medieval. L’any passat van rebre el Diploma del Mestre Artesà pels seus anys de dedicació a l’ofici de ferrer. Els germans van rebre el reconeixement en l’especialitat de la forja de les mans del president Mas. “Hem participat en els cinc anys de la Fira de Creixell i el nostre objectiu és ensenyar en viu i en directe com és treballa aquest ofici”, explica Ramón.

Parada Loro del Formatge a la Fira Medieval de Creixell. Foto: Tarragona 21

Parada L’or del Formatge a la Fira Medieval de Creixell. Foto: Tarragona 21

El tercer millor formatge de cabra del món es troba aquests dies també a Creixell. Des de la Parada L’or del Formatge procedent de Sant Feliu de Llobregat, Ángeles Oliver, explica que “és formatge un formatge curat i que també ha guanyat molts premis a l’estat espanyol”.

Una de les parades de la Fira Medieval de Creixell. Foto: Tarragona 21

Una de les parades de la Fira Medieval de Creixell. Foto: Tarragona 21

Altres productes més originals com melmelada de cervesa procedent de Salamanca també tenen cabuda en aquesta fira. “Hem buscat fer productes diferents, ecològics i que fugin d’estar replets de conservants” explica Albert Martín, propietari de la parada.

Brigitte Urzaiz

/* JS para menú plegable móvil Divi */