.

Jordi Balust, Laura Roigé i Joan Manel Audí, en l’acte d’obertura de la fira al Campus Educatiu de Tarragona. Foto: Cedida

Prop de 50 representants d’empreses i més d’un centenar d’assistents han pres part a una nova edició de la Fira de l’FP Dual de la Cambra de Tarragona, un certamen que ha tingut  lloc a la Sala d’actes del menjador del Complex Educatiu de Tarragona i que s’ha dirigit a empreses que acullen alumnes de Formació Professional en modalitat Dual, així com a empreses que volen fer-ho, de manera que s’oferien eines als tutors d’empresa per millorar-hi l’estada dels alumnes.

El certamen ha consistit en tres tallers: Com fer un bon on-boarding, Com identificar els punts forts i les àrees de millora i Com adaptar-se a les noves generacions, expectatives i necessitats. I un workshop: Mites i realitats sobre la fidelització del talent.

La fira va començar amb una presentació a càrrec de Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, a la que van acompanyar Joan Manel Audí, director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, i Jordi Balust, gerent del Campus Educatiu de Tarragona.


Altres notícies:


Després de la cerimònia d’obertura es van iniciar els tres tallers. El primer, a càrrec d’Isabel Barceló, directora territorial de Permanent Placement, va tractar sobre la importancia de treballar l’onboarding per a un alumne de pràctiques. Barceló va donar tips per fer una bona acollida als estudiants de la FP DUAL, i com desenvolupar-ho: Planificació, material, mentors, equips i accessos, feed-back, opcions de futur amb els estudiants o millora de l’Employer Branding.

A continuació Míriam Romero, consultora de Permanent Placement, va tractar sobre identificació dels candidats i sobre com conèixer si un candidat o candidata es pot convertir en peça clau per a una empresa. En aquest sentit, va explicar com d’important resulta determinar els seus punts forts: competències, habilitats, coneixements, qualitats, temperament, lideratge, comunicació, entre altres qüestions més.

L’ultima xerrada va ser amb Adrià Anguera, director del hub Permanent Placement, que va tractar sobre la mentalitat diferent de les generacions actuals respecte a les anteriors. Es va parlar sobre com influeix créixer amb la tecnologia digital i el fet de ser nadius de les xarxes socials, a més de com es pot gestionar tot plegat donades les seves expectatives laborals.

Després d’un networking, al punt del migdia Emma de Llanos, directora de la Business unIT de Programes de Recursos Humans d’EADA, va liderar el workshop basat en els “Mites i realitats sobre la fidelització del Talent”. De Llanos es va centrar de la pregunta que molts dels professionals es fan i, sovint, de manera més i més freqüent quan analitzen la seva estada en una empresa: me’n vaig o em quedo?