.

Cartell de la festa d'enguany

Cartell de la festa d’enguany

Ja queda menys perquè se celebri el dia gran de la festa major del 30 d’Octubre a Salou, data en la que es commemora que el Tribunal Suprem va concedir la independència administrativa de Vila-seca l’any 1989, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament presenta els actes que conformen el programa participatiu d’aquestes festes que s’inicien aquest dissabte. En total seran prop d’una cinquantena d’actes.

El tradicional pregó de festes es durà a terme el dimarts 25 de novembre a les 8 del vespre i anirà a càrrec de Montse Vallés, professora i directora de l’INS Jaume I del municipi. Però des del 22 d’octubre i fins al 2 de novembre les activitats esportives, culturals, gastronòmiques i festives s’uneixen per donar pas a una festa de marcat caràcter local.

Al marge del dia del pregó i la festa del 24è aniversari de la Biblioteca Pública Municipal de Salou, el dia fort, serà el 30 d’octubre, festiu al municipi, i en el que la IV botifarrada motero popular, l’esmorzar popular, la cercavila d’elements populars de Salou, la missa solemne i l’ofrena floral, i la gran paella popular centraran els actes del matí. Ja per la tarda, el tradicional llançament de coets i ball d’orquestra al Parc de Manuel Albinyana, el cinema Xic’s amb “Hotel Transilvania II” al TAS, la desfilada Zombie amb la Txaranga Bandarra Street Orquestra, la nit de cinema terrorífic, el sopar del 30 d’Octubre, i l’esclat de focs, posaran punt i final al dia gran de la festa major.

Però fins al dia gran de la festa es muntaran entre els primers actes que enceten la festa hi ha la Classe de Ioga solidari (dissabte 22 a les 10h a l’Espigó del Moll – Platja de Llevant); el taller de reparació de llibres malmesos (també el mateix dissabte a les 12h a la Biblioteca) i la Cercavila de Foc a les 20h.

El diumenge 23 d’octubre les activitats se centraran en l’excursió de festa major a càrrec del Club Excursionista Salouenc; la caminada de Festa Major organitzat pel Centre d’Alta Resolució de Salou les quals arriben a la novena edició, així com la pedalada popular que organitza l’Associació Ciclista Salou. A més del VI Open de Dòmino Vila de Salou a la Sala Europa.

L’alcalde, Pere Granados, ha volgut agrair tota la feina feta al llarg d’aquests anys tant als diversos sectors implicats com a la ciutadania i els ha animat a seguir defensant els interessos de Salou.

La festa manté activitats consolidades com el lliurament dels XV premis 30 d’octubre a la creativitat infantil i juvenil (dijous 27 d’octubre a les 17,30h al TAS). També es manté el concert de les corals (divendres 28 d’octubre a les 21h al TAS), el Campeonat de Dòmino d’Espanya per parelles (del 20 al 31 d’octubre a l’Hotel Salou Park), o el concert del Cor Duorum (dissabte 29 d’octubre a les 19h al TAS).

Per a més informació podeu consultar el programa adjunt on es detallen totes les activitats, horaris i ubicacions.