.

Cartell del llargmetratge Las Maestras de la República

Cartell del llargmetratge Las Maestras de la República

El proper divendres, 24 de gener a les 18:30 hores, a la Sala d’Actes de l’IMET a l’avinguda Ramon i Cajal, 70 de Tarragona, FETE-UGT projecta la pel·licula-documental  “Las Maestras de la República” en un acte obert al públic.

La Projecció comptarà amb un posterior col·loqui-debat de la pel·lícula-documental realitzada per FETE-UGT en col·laboració amb la Productora Transit Producciones.

Es tracta d’un llarg-metratge nominat pels premis “Goya”, rigorós i emotiu que, a través de les anàlisis de diversos experts i dels testimonis d’alguns familiars directes, fa un relat precís de la societat espanyola de principis del segle XX i del canvi copernicà que es podia haver produït amb el model de sistema educatiu de la Segona República. I, més en concret, del paper protagonista i principal de Les Mestres.

Van ser elles les qui van provocar una autèntica revolució educativa, fent recerca, innovació, creació i aplicació de les teories pedagògiques més avançades, i una revolució social, pel seu compromís en la defensa de valors com la coeducació, la laïcitat, la llibertat i la igualtat i en la lluita per a l’emancipació de les dones. Per això, van patir una major i més dura repressió durant la guerra i, encara més, amb la dictadura de Franco.

Per l’excel·lent resposta obtinguda, FETE-UGT planifica una segona part.

Al portal: www.lasmaestrasdelarepublica.com es troba tota la informació.

/* JS para menú plegable móvil Divi */