TOTS 21

Una imatge de Castellvell. Foto: femturisme.cat

L’Ajuntament de Castellvell del Camp ha contractat dos agents comunitaris a través de la cooperativa ICÀRIA per tal de dinamitzar dos sectors clau: el social i el mediambiental. En el segon cas, l’agent es dedica a l’estudi de les mancances que en aquest camp té Castellvell, començant per la situació del residus domèstics i el reciclatge al municipi, segons ha explicat a Tots21 el regidor de Joventut, Jordi Fortuny. ‘El següent pas serà l’estudi de l’estat de les bateries de contenidors del municipi per si és necessari fer modificacions’, ha destacat.

Un punt afegit de la tasca de l’agent és la de proposar activitats concretes a realitzar al municipi, i d’aquesta manera, aquest cap de setmana es viurà la primera. Així, Castellvell del Camp viurà el proper dissabte, 17 d’abril, la primera edició de l’itinerari ‘Camina i neteja’. ‘El reciclatge és important, però mantenir nets els carrers, camins i també el paisatge. L’Ajuntament anima els vilatans a mantenir un Castellvell més net’, ha destacat Fortuny. Fins ara hi ha 25 persones inscrites i es podria arribar a la quarantena. ‘Seguirem els protocols de la covid, amb ús de gel hidroalcohòlic, ús de guants i sortides amb grups bombolla’, subratlla Fortuny.

Concretant, el pròxim dissabte 17 d’abril, a les 9:30 h., s’anima la ciutadania a fer una activitat familiar des del centre del poble fins a El Salt, un entorn natural de camí a l’Aleixar, per anar recollint tota la brossa que es trobi pel camí. S’hi pot assistir en família, amb amics, sols, amb el gos… Abans de començar la caminada hi haurà un esmorzar. La trobada serà davant la parada d’autobús del poble. A les 10 h començarà la sortida Castellvell – El Salt – Castellvell. I en finalitzar es farà un acte da cloenda.

De retorn, la brossa recollida serà lliurada als contenidors o a la deixalleria.

Quin és l’objectiu de la ruta? ‘Deixar net el camí per on passem i gaudir amb els teus i del dia’, subratlla el regidor.

En aquest enllaç pots fer la incripció.