.

Teresa Pallarés és la número dos de la candidatura del president cessat, Carles Puigdemont.

Primera enganxada entre candidats a la demarcació en aquesta precampanya de les eleccions del 21-D. I no ha estat entre caps de llista, sinó entre la número tres del PP, Tona Duch, i la segona de Junts Per Catalunya, Teresa Pallarès. El duel entre reusenques el va iniciar la popular burxant al passat socialista de l’exsubdelegada del Govern. Pallarès ha exercit el seu dret a rèplica a través del seu compte personal de twitter, per mitjà de tot un seguit de piulades on afirma que han estat els governs del PP els què l’han portat a sumar-se al sentiment independentista.

Pallarès deixava clar en primer lloc “i per tal que quedi clar: Jo mai he renegat del meu passat. Totes les etapes que he viscut les he afrontat amb il·lusió i vocació de servei a les persones, al territori i al país”. Tot seguit refermava el que ja havia afirmat a la presentació de la candidatura encapçalada per Eusebi Campdepadrós. És a dir, “jo no vinc del món independentista. Jo creia en el federalisme asimètric o la plurinacionalitat que defensava Maragall. Però el temps, els fets i la irresponsabilitat del govern del PP, amb l’ajuda de C’s i socialistes, van provocar aquest distanciament. Com ha passat amb milers de ciutadans esgotats pels NO constants a projectes i lleis que afectaven directament al benestar de les persones; i cansats d’insults, vexacions i agressions, hem vist en el procés l’única via per tenir el dret a decidir el país que volem”.

“Els governs del PP -continuava-, amb el suport, per acció u omissió, de Ciutadans i PSOE, han provocat aquest canvi d’actitud en moltes persones que, com jo mateixa, ens hem sumat al sentiment independentista”. Pallarès tancava el fil animant “a totes les persones que, com en el meu cas, volen defensar la democràcia amb dignitat i que es pugui parlar de TOT sense por, construïm plegats, des de l’esperança, el país en què volem viure”.