.

3 de 8 dels Xiquets. Foto: Xiquets de Tarragona

La diada de Sant Jordi ha portata a Tarragona el primer castell de vuit de l’any, el 3 de 8 dels Xiquets de Tarragona. Per la seva part, la Colla Jove ha estrenat el 9 de 7, mentre que Sant Pere i Sant Pau ho ha fe amb el 4 de 7 amb l’agulla, i els Xiquets del Serrallo han assolit el 3 de 7 com a millor castell.

Justament a la tercera ronda els matalassers han completat el primer castell de vuit de la temporada. La formació que dirigeix Oriol Peiró ha sumat en primera i segona ronda el segon 5 de 7 de l’any i també el segon 4 de 7 amb l’agulla.

Altrament, la Colla Jove ha aprofitat per rodar castells de set de la gamma alta i per una estrena, la de la seva construcció més destacada de la Diada, el 9 de 7. El primer castell de la Jove ha estat el 5 de 7. L’aposta a la tercera ronda ha estat pel 4 de 7 amb l’agulla, dues estructures que han portat fins ara a totes les places.

Pel que fa als Castellers de Sant Pere i Sant Pau, han apostat pel 4 de 7 amb l’agulla, el tercer de l’any, com a millor construcció. Els de David Lobo l’han acompanyat, amb castells bàsics de set. Finalment, els Xiquets del Serrallo han sumat el primer 3 de 7 de l’any, després d’un intent desmuntat. Els del barri mariner l’ha acompanyat del 2 de 6 i el 4 de 6 amb l’agulla.