.

Basquet Beat, una de les propostes per aquesta primavera

Basquet Beat, una de les propostes per aquesta primavera

La nova programació de la Primaverajove presenta una oferta que combina lleure, cultura, formació i ocupació. Del 15 d’abril al 18 de juny, s’han programat més de 50 tallers, actes i activitats gratuïtes dirigides a joves de 12 35 anys.

La consellera de Joventut i Cooperació, Ivana Martínez explica que “la segona entrega d’activitats d’aquest 2016 que s’enceta al mateix temps que la primavera, porta nous projectes, nous propòsits, etc… és un punt d’inflexió després d’un hivern dedicat a generar idees i propostes, unir forces, refer coneixements i experiències, concentrar l’energia vital i reinventar línies d’acció. En definitiva –afegeix- una varietat infinita de propostes per gaudir del lleure i no avorrir-se”.

En aquest sentit, Marc Mestre, participant de l’Espai Jove Kesse i membre fundador de Dominó Teatre ha explicat la seva experiència en primera persona. “Fa un any vaig començar a l’Espai Jove Kesse de teatre i vaig muntar una companyia i aquest espai em va donar l’oportunitat d’assajar i poder estrenar la meva primera obra”.

La Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona encapçala la seva programació d’activitats amb un bloc trimestral de 5 aules de dinamització temàtiques centrades en teatre, cuina, esports, creació audiovisual i llengua japonesa. Es tracta de tallers estables setmanals que fixen un objectiu o projecte comú sobre el qual se’n derivaran accions i manifestacions lúdiques i culturals. En destaquen, els grups de japonès inicial i avançat i l’aula Kesse Visió, de tall audiovisual, on els i les joves podran explorar des de la imatge i l’acció com es porta a terme un curtmetratge en cadascuna de les seves fases de producció.

En el camp de la cuina creativa s’han obert les portes a locals de restauració que tenen certa complicitat amb la població jove per idear un cicle de 4 sessions formatives per descobrir els secrets i les receptes gastronòmiques d’establiments com el KOOP, el WANDEFU i el LUPITA. Com a convidat d’excepció en aquest cicle, els joves tindran l’oportunitat d’elaborar caramels artesans de formes personalitzades de la mà de l’equip d’obradors de Papabubble.

L’espai d’oci nocturn és clau en la recerca i exploració d’alternatives lúdiques i educatives per part de la Conselleria de Joventut. Així doncs, una nova entrega de 4 enigmes nocturns permetran triar entre un seguit d’aventures amb dracs, portes encriptades i concursants de reptes impossibles. En aquest bloc de misteris i episodis d’enginy cal destacar-ne l’enigma “De mòmies i romans”, en el marc del Festival Tarraco Viva, que tindrà lloc el 27 de maig al circ romà.

Una de les prioritats de la Conselleria de Joventut per aquest 2016 serà fomentar la l’equitat de gènere als espais joves amb la inclusió de mesures i accions de sensibilització especialment entre el grup de joves de 12 a 20 anys. Sobre aquesta línia d’acció estratègica es programen activitats formatives com el Tattoa’m, cos i emocions a flor de pell, amb la intenció de captar tant l’atenció de les noies joves com la seva percepció sobre l’amor romàntic. Aquest taller comptarà amb expertes en il·lustració i grafisme sobre el cos com Joana Catot.

“Una de les activitats extraordinàries pel seu valor social i educatiu i per la seva capacitat de transformació juvenil és l’experiència que ens oferirà la sessió Bàsket Beat”, l’harmonia dels bots el dijous 28 d’abril, de 18 a 20h, a la plaça del camp del Tarragonès de Torreforta. Basket Beat convertirà la pilota de bàsquet en el nostre instrument per fer música i fomentar el creixement dels individus i dels grups.

El treball es focalitza en el cos, els interessos i les habilitats dels participants a través d’exercicis musicals accessibles i divertits. Basket Beat innova en el moment que aprofita l’accessibilitat de la pilota de bàsquet per canviar la vida de les persones mentre s’aprèn, es crea i es gaudeix de la música. Aquesta activitat està coorganitzada amb la Fundació Casal l’Amic i el projecte A Peu de Carrer.

Altres activitats destacades del programa Primavera Tarragona Jove són la sessió esportiva de Bubble Football, el taller de “hamma beads” amb motiu del 20è aniversari del personatge d’animació virtual Pokemon, el projecte Rap Mètrica a càrrec del jove tarragoní Bawk., i el projecte Sansa Youtubers, que a llarg termini i des de la mirada jove, podria convertir Sant Salvador amb la primera experiència comunitària en el desenvolupament d’una xarxa social per a la promoció d’un barri.

El programa d’activitats també reserva un espai per la creació jove i l’exhibició cultural d’actes i espectacles alguns dels quals s’han produït especialment en el marc dels cicles “Escenari Obert” i “Sansacústic”. Una temporada de primavera on cal tenir present la proposta “De la cuina al plató” a càrrec de l’aula de cuina XefJoves i la representació teatral “Luna Muerta”, obra de creació pròpia ideada pel grup Dominó Teatre el qual s’ha constituït en el si de l’aula de teatre jove de l’Espai Jove Kesse.

En total, són un global de 55 propostes de cursos, actes i activitats dirigides a joves i de caràcter gratuït. Es podrà trobar molta més informació de la programació al web www.tarragonajove.org i a l’Espai Jove Kesse i l’Oficina Jove del Tarragonès.

Les inscripcions s’obriran a partir del dijous 7 d’abril mitjançant el web www.tarragonajove.org o bé, es podran tramitar presencialment als espais joves.

/* JS para menú plegable móvil Divi */