.

El regidor de Comerç i Turisme a l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sànchez, i el xef i ambaixador de les jornades, Pere Felicidad.

La garrofa consolida espai culinari al Baix Gaià. La localitat viurà del 25 d’octubre a l’11 de noevmbre les Terceres Jornades de la Garrofa, que seran les onzenes Gastronòmiques. Set restaurants hi prendran part i avui han ofert un tastet del seu saber i sabor culinari a la Plaça del Pou.

El regidor de Comerç i Turisme, Jaume Sànchez, i el xef i ambaixador de les jornades, Pere Felicidad, han presentat unes jornades que coincideixen amb la Festa Major de Sant Martí, el programa de festes del qual donarà el tret de sortida el primer cap de setmana de novembre. Així ho ha recordat el regidor de Comerç, Jaume Sànchez, que al mateix temps, ha agraït la participació dels restauradors en aquesta tercera edició en què alguns d’ells ho fan per primera vegada.

L’objectiu és promocionar i recuperar el consum d’aquest aliment tradicional “tan nostre i tan desconegut”, com ha explicat el regidor de Comerç. I Felicidad ha animat als restauradors d’Altafulla a seguir investigant amb aquest producte “on surten plats plenament satisfactoris”. També ha explicat que la garrofa i la xocolata “tenen molts punts en comú” com el procés de torrar les beines per obtenir la farina de garrofa, entre molts altres.

Pere Felicidad va néixer a Tortosa el 1975. Nascut en una família de tradició hotelera, és copropietari del restaurant Censals al Perelló. Cuiner jove i inquiet és un dels representants de la nissaga d’excel·lents cuiners procedents de les Terres de l’Ebre. Alterna la direcció del seu restaurant amb la seva clara vocació docent com a professor de cuina i pastisseria a l’Escola d’Hoteleria de Cambrils i Tortosa.

Hi participaran un total de set restaurants que, del 25 d’octubre a l’11 de novembre, oferiran diversos menús on la garrofa n’és la protagonista.

Els preus tancats dels menús van des dels 25 als 38 euros i s’hi poden degustar plats com canalons de bolets amb beixamel de garrofa, orelletes de garrofa amb crema de canyella i garrofa, rotllets de pollastre de corral amb ceps i beixamel amb farina de garrofa, crema de panna-cotta amb salsa de xocolata blanca, garrofa i cruixent d’ametlla, xocolata en bombó especiat de garrofa –dacquoise– frangipane i macarrons, amanida de fumats (salmó, tonyina i bacallà) amb gelat de garrofa i reducció de Porto, o arròs negra de sèpia amb escamarlans i un toc de garrofina, d’entre molts altres.

Els restaurants participants són el El Pozo, La Toque, De Bar, Oreneta, Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre, Voramar i Costa Dorada.

Els preus dels menús van des dels 25 als 38 euros.

Concurs al Plat!

Els comensals podran participar en un concurs de fotografia 2.0, tant a Facebook, Twitter com Instagram amb l’etiqueta #garrofa2018 i, d’entre totes les imatges, se n’escolliran les tres millors que seran obsequiades amb un àpat per a dues persones en un dels restaurants participants, i un llibre “La pastisseria i la cuina de la garrofa”.

Les persones premiades es donaran a conèixer el 16 de novembre i es comunicaran al web de l’Ajuntament d’Altafulla www.altafulla.cat. L’àpat per a dues persones es podrà fer de dilluns a divendres i tindrà validesa fins al 31 desembre de 2018.