.

Un instant de la presentació del llibre

Un instant de la presentació del llibre

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona ha acollit aquest migdia la presentació del tercer volum d’Homenots del sud (Arola Editors), obra en què l’escriptor i periodista Xavier Garcia conversa amb 40 personalitats del món de la cultura, la política, la història, el periodisme, la pagesia, l’associacionisme i altres àmbits socials del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

L’acte l’han presidit el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona i responsable de l’àrea de Cultura de la institució, Albert Vallvé; el periodista i escriptor Santiago Vilanova; el filòleg i llibreter Ramon Marrugat; el president de la Fundació Mutua Catalana, entitat patrocinadora del llibre, Joan Josep Marca; els responsables de l’editorial, Alfred i Fèlix Arola, i l’autor de l’obra.

Diversos dels protagonistes del llibre tant,  del Camp de Tarragona com de les Terres de l’Ebre han assistit a la presentació.  Entre els assistents cal destacar la presencia de Francesc Casares, Eugeni Perea, Jordi Just, Jordi Marti,  Joan Ramon Casanova, Josep Poca, Javier Juanpere, Josep Gironès i Josep  Maria Sans Travé. El director del Arxiu Nacional de Catalunya, en representació  dels 40 personatges que donen contingut a l’obra literària  agraí a l’autor del llibre, Xavier Garcia,  la publicació d’aquesta tercera sèrie d’Homenots del Sud.

Durant l’acte, s’ha posat de manifest la importància d’aquest llibre per conèixer les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre a través de la seva gent. En aquest sentit, Albert Vallvé, ha fet èmfasi en la “saviesa” que irradien les pàgines d’aquest volum. Per la seva part, tant el periodista i escriptor Santiago Vilanova, amic personal de l’autor de l’obra,  com el filòleg i llibreter Ramon Marrugat, van ressaltar  la trajectòria literària i periodística de Xavier Garcia, el qual  al llarg dels anys s’ha significat en la defensa dels moviments ecologistes  i la defensa del valor humans i culturals de la gent del nostre país.

En la seva intervenció, plena d’emoció i sentiments, Xavier Garcia, manifestà que el seu primer mestre va ser el seu pare, persona molt vinculada al mon cultural del moment i que per aquest motiu pel seu domicili passaren polítics i escriptor de singular impotència, i entre els que enumera a Josep Pla , Artur Bladé, Sebastià J.  Arbó i Esteve Albert, entre molts d’altres.

Homenots del sud ajuda a aprofundir en el coneixement del territori a través dels testimonis dels entrevistats. Aquest tercer volum se suma als apareguts l’any 1994 i 2004. En total, l’escriptor vilanoví i a fincat a les Terres de l’Ebre des de fa anys Xavier Garcia ha conversat amb 162 persones d’arreu del territori.

L’acte ha finalitzat  amb la interpretació  dels templers, “El Setge de Miravet” , obra del music, Joan Antoni Vives, director de la Banda de Musica de Miravet (Ribera d’Ebre).

/* JS para menú plegable móvil Divi */