.

.

TOTS 21


La creació de l’Institut Miami, i el nou projecte educatiu, va aconseguir la confiança de les famílies del municipi i capgirar les xifres d’escolarització.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha rebut amb preocupació el nou calendari proposat pel departament d’Ensenyament de la Generalitat per a la construcció del nou edifici de l’institut Miami. En aquest sentit, la Generalitat ha informat l’Ajuntament que el nou centre no serà una realitat fins al curs 2025-2026. L’alcalde Fran Morancho i la regidora d’Educació, Elvira Montagud, han conegut aquesta previsió en una reunió aquest dimarts amb el director general de Centres Públics, Jean Marc Segarra, la subdirectora general de Construccions, Manteniment i Equipaments de Centres Públics, Immaculada Buxadera i el director d’Ensenyament a Tarragona, Joan Manel Audí.

Aquest endarreriment en la construcció del nou edifici preocupa especialment l’Ajuntament perquè suposa un entrebanc en el projecte educatiu del centre, engegat el 2017 amb la creació de l’Institut Miami i que va permetre frenar la fuga d’alumnat cap a localitats veïnes com Hospitalet de l’Infant o Cambrils. Recordem que la creació de l’Institut Miami, i el nou projecte educatiu, va aconseguir la confiança de les famílies del municipi i capgirar les xifres d’escolarització, que no han parat d’anar a l’alça els darrers anys. Des de la seva creació l’Ajuntament reclama la construcció d’un nou edifici que permeti consolidar el projecte educatiu i eliminar els actuals barracons, que ja no tenen capacitat per més alumnat.

Davant la nova data que ha posat sobre la taula la Generalitat, el consistori ha demanat una proposta alternativa per als quatre cursos que falten, especialment pel que fa a la solució que permeti encabir tot l’alumnat després que els barracons hagin superat el seu límit de capacitat i hagin obligat el centre a fer ús d’espais disponibles a l’escola Joan Miró. L’objectiu és evitar que aquesta demora suposi un pas enrere en la confiança de les famílies amb l’institut i tornar a perdre alumnat.

Fruit d’aquesta reunió, el Departament d’Ensenyament s’ha compromès a traslladar en els pròxims mesos a l’Ajuntament i a les famílies una proposta per als pròxims quatre cursos. És a dir, a presentar un projecte que pugui donar resposta a les necessitats actuals de manca d’espai que hi ha als barracons de l’Institut Miami.

Ampliar l’oferta d’FP i més inversió a l’escola Mare de Déu de la Roca

Per altra banda, durant la reunió també s’ha sol·licitat ampliar l’oferta de formació professional al municipi, especialment per donar continuïtat al Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes dual, però també per fomentar que els joves puguin quedar-se al municipi per continuar formant- se en l’àmbit professional. Finalment, l’alcalde ha aprofitat la reunió per demanar, de nou, que la Generalitat continuï invertint per millorar l’escola Mare de Déu de la Roca.

En aquest sentit ha recordat l’esforç que està fent el consistori amb la construcció d’un nou pavelló esportiu per al centre. Un projecte que actualment es troba en fase de redacció executiva i que està previst que pugui construir-se l’any vinent.

Redacció