.

.

TOTS 21


Portada d'un exemplar de la revista 'Auriga'

La revista tarragonina ‘Auriga’ ha estat guardonada la nit passada amb un dels premis GAC 2014. Les galeries d’art catalanes han lliurat aquest dimarts al MACBA els Premis GAC 2014 en la VII Nit del Galerisme. Els guanyadors d’aquesta edició han estat també Palma Dotze, premi a la galeria nacional per la seva trajectòria; Galerie Lelong, premi a la galeria internacional; Harold Berg, premi al col·leccionisme; Jaume Vidal, Montse Frisach i Maria Palau d”El Punt Avui’, premi a la crítica; Maisterravalbuena, premi a la galeria jove per la seva projecció internacional; el grup comissariat de l’exposició Dalí a París, premis al comissariat; i Nuria Güell ha rebut el Premi GAC – DKV a l’artista jove per la millor exposició en galeria.

El premi al mitjà de comunicació ha estat per la revista tarragonina ‘Artiga’, dirigida per Assumpta Rosés, que va publicar el seu primer número l’any 2006. S’ha tingut en compte sobre tot “la cobertura que ha donat a l’esforçada i a voltes oblidada activitat artística del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”.

Anna Maria Guasch, presidenta del Jurat dels Premis, ha explicat que entre els premis s’han donat coincidències com per exemple que un grup de guardonats destaquen per la seva “decidida aposta per la territorialitat deslocalitzada i per iniciatives que han tingut lloc fora de l’àrea metropolitana de Barcelona”. Guasch també ha recalcat que la destacat voluntat internacional dels premis, “de portes enfora, que es fan ressò del lloc que ocupa Catalunya dins el context internacional”.