.

Un instant a la Platja Llarga.

Un instant a la Platja Llarga.

El proper 15 de maig, a les 7 de la tarda, es projectarà per primera vegada en públic el documental La Platja Llarga, dirigit per la realitzadora tarragonina Ariadna Costa. Des del 2003 fins al 2012, diferents administracions pretenien construir un passeig marítim a un dels darrers trams semi-verges de la costa catalana: la Platja Llarga, a Tarragona.

Una plataforma ciutadana va sortir en la seva defensa i amb ella, altres actors han lluitat paral·lelament contra la voluntat política de construir-hi. Tot i haver estat una qüestió molt polèmica a la ciutat, encara avui no s’han fet públics els motius de la paralització del projecte.  De la mà de La Plataforma Salvem la Platja Llarga i de la seva portaveu, la Lola Paniagua, així com també amb d’altres actors s’aniran descobrint l’entrellaçat de la qüestió. Una platja, moltes vegades anomenada “la nineta dels ulls dels tarragonins”, per la qual van caldre vuit anys de lluita, manifestacions, set cadenes humanes, i moltes d’altres accions.

Diferents èpoques, un mateix lloc, diferents personatges, un mateix objecte de desig. El documental s’ha pogut realitzar en una part gràcies a una campanya de micromecenatge que es va tancar el passat maig, i per altra banda, per la voluntat i les hores de treball per tal de documentar una història de la ciutat de Tarragona que restava per explicar.