.

Tornen les ventades al sud del país

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla de Protecció Procicat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de forts vents a partir de primera hora de demà a la meitat sud de Catalunya. Les ratxes de vent podran superar els 90 km/h i el vent bufarà de component oest.

Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la precaució sobretot en la mobilitat a primera hora del matí a la zona afectada pels forts vents.

De la mateixa manera, Protecció Civil recomana que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. Més consells a: www.gencat.cat/interior/ventades

Si es condueix a les zones on es registren fortes ratxes de vent, el Servei Català de Trànsit (SCT) recomana:

Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle. En el cas d’avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral. És molt important que aquesta recomanació la segueixin els conductors de camions i de caravanes.

Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.

Subjectar el volant de manera segura i forta.

Segons les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya, cap al vespre de demà, els forts vents es restringiran a les Terres de l’Ebre, al Priorat i al Baix Camp.

/* JS para menú plegable móvil Divi */