.

El regidor d’Units per Avançar, Josep Maria Prats, durant una roda de premsa. Foto: Tarragona21

El regidor Josep M. Prats, d’Units per Avançar, considera que la decisió de l’Audiència Nacional de dictar presó provisional incondicional per als membres cessats del govern de la Generalitat que ahir hi van declarar “és una mesura desproporcionada que, lluny de contribuir al desitjat i imprescindible retorn a la normalitat institucional, ens n’allunya encara més”.

En un comunicat de premsa fet públic aquest divendres, Prats creu que “la solució al contenciós entre Catalunya i Espanya cal trobar-lo en la política i dins del marc de la legalitat. La defensa de l’estat de dret i la de la legalitat -continua- no exclouen la necessitat de donar un solució política a un problema polític. Nosaltres som ferms defensors de l’Estat de dret, i conseqüentment de l’escrupolosa separació de poders”.

“Davant la gravetat del moment reconeix la nota-, expressem una vegada més el nostre ferm compromís amb la cohesió social, apel·lant a la responsabilitat que hi tenim totes les parts. A la vegada que exigim l’immediat alliberament dels consellers, els quals, si cal, han de tenir dret a les garanties d’un judici just”.