.

Llamps sobre Almoster la nit passada. Foto: Adrià Piñol / Reusdigital

Llamps sobre Almoster la nit passada. Foto: Adrià Piñol / Reusdigital

Protecció Civil manté l’alerta del Pla Inuncat pel rics d’inundacions davant el front de pluges que ha escombrat Catalunya la passada nit i demana a la població que tingui cura en els desplaçaments a les zones on descarregui o a on s’hagin acumulat quantitats importants d’aigua a les vies. Al Camp de Tarragona, va ser a Prades on més aigua va caure, 22 litres d’aigua per metre quadrat en només mitja hora, segons indica el Servei Metereològic de Catalunya.

Les pluges van entrar per l’oest cap a les 10 de la nit i van avançar reforçant-se a estones en direcció est i nord-est, escombrant el litoral i prelitoral de Tarragona, Barcelona i, posteriorment, Girona, on a primera hora del matí encara descarregava amb força, amb força llamps i trons. Al territori, la pluja va descarregar amb força durant una mitja hora i després es va produir una forta tempesta elèctrica, amb força llamps.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès, fins a les 6 del matí, 171 trucades per 122 incidències derivades de les pluges i els Bombers han invertingut en una seixantena d’incidències al territori, principalment, retirada de branques o arbres, i neteja de baixos inundats. La majoria de trucades s’han produït fora de la demarcació de Tarragona.