.

Albert Ribot

Albert Ribot

Els vots en contra del PP i de CiU al plenari d’aquest divendres han sumat una lleu majoria (14 vots) davant dels vots a favor del PSC i ICV-EUiA (13 vots) per salvar al president de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Albert Ribot, de sortir del Consell d’Administració d’Espimsa, l’empresa municipal que gestiona el Mercat Central, ja que se l’havia acusat d’haver-se apropiat irregularment de dues parades aprofitant l’accés a informació privilegiada en la seva condició de membre del Consell, mitjançant un acord particular amb l’anterior usuari de la mateixa, que no tindria validesa legal.

Ribot es defensava ahir mateix dient que “l’adquisició i explotació de les parades ha estat per una de les meves empreses, de forma legal i transparent” mostrant el registre mercantil per donar fe, i sense posar en dubte als enregistradors que en donen fe legal del registre.

Alejandro Fernández demana la dimissió de Patricia Anton

El portaveu dels populars, Alejandro Fernández, s’ha convertit en defensor del paradista a la sessió plenària i en contra de la presidenta d’Espimsa, Patricia Anton, de qui fins i tot ha demanat la dimissió “per ser un obstacle en el clima de confiança” del consell i l’empresa. “No demano que deixi de ser regidora però sí presidenta d’Espimsa” alertant la “falta de confiança” que els paradistes poden tenir a partir d’ara en les reunions a causa de les filtracions que s’han produït als mitjans de comunicació últimament sobre aquesta polèmica. D’aquesta manera el popular s’ha sumat a la demanda de dimissió que Ribot feia aquest dijous “si Anton no rectifica”.

Pel que fa a la proposta d’expulsió, ha criticat que sigui votada al plenari i no pels membres del Consell, els paradistes, als quals Ribot representa, senyalant aquesta com una “decisió estrictament política”. La portaveu del govern tarragoní, Begoña Floria, ha recordat en aquest sentit que es tracta d’una empresa municipal “on hi ha hagut irregularitats” mentre que Patricia Anton ha assenyalat que Ribot “ostenta un càrrec públic encomanat en aquest plenari”.

Patricia Anton, protagonista de la polèmica del cas Ribot

Patricia Anton, protagonista de la polèmica del cas Ribot

A la vegada,  ha donat diversos arguments i contextualització cronològica dels fets a partir de què l’anterior propietari de les parades les va deixar per jubilació demanant una indemnització que l’Ajuntament no va aprovar, i que posteriorment Ribot va crear una societat i les va adquirir “en benefici propi” quan ja estaven en mans municipals i “sense que s’hagués dut a terme un procés de concessió”. També ha recordat que en “l’expedient obert on ha pogut presentar al·legacions se l’ha donat resposta en base a informes tècnics”.

Finalment Fernández s’ha referit també a la falta de la presumpció d’innocència fent al·lusió i comparació als regidors Castillo i Floria amb el seu polèmic cas Highland provocant la indignació de Floria “per barrejar naps i cols” aclarint que no s’ha de confondre ple municipal i empresa municipal.

Ribot serà expropiat de les parades

El que sí ha quedat aprovat al plenari es el retorn a mans municipals de les parades 20 i 21 del Mercat Central Provisional, amb 13 vots a favor per part del PSC i ICV-EUiA, 7 en contra per part de CiU i 7 abstencions del PP.

Tant Fernández com la convergent Victòria Forns han criticat que aquest punt s’hagi mantingut en l’ordre del dia del plenari quan s’havia demanat que fos enretirat.

Aquest dijous Ribot va deixar ben clar que “només faré cas de la justícia que és qui ha de determinar qui té la raó i si les coses s’han fet adequadament que per la meva part i segons la meva opinió, sí” instant a Anton a “fer de regidora i no jutge”.

L’Ajuntament ja ha aprovat divendres passat, en una reunió de la Comissió informativa de Serveis Centrals, donar deu dies de marge a Ribot perquè desallotgi la parada que hauria ocupat irregularment al Mercat Central.