.

.

TOTS 21


Façana de l’Hospital Joan XXIII. Foto: Wikipèdia

Les proves del possible cas de coronavirus a l’Hospital Joan XXIII han donat finalment un resultat negatiu. Així ho ha anunciat aquest matí el secretari de Salut Públic, Joan Guix, en una roda de premsa conjunta amb la consellera Alba Vergés. Sí ha anunciar un segon cas a Cataunya, el d’un jove arribat des de Milà aquesta setmana. L’afectat està ingressat a l’Hospital Clínic de Barcelona.

El pacient va ingressar per l’àrea de Urgències de l’hospital Joan XXIII de Tarragona i va explicar els símptomes que tenia. A més va aportar en la fulla d’ingrés que havia estat recentment de viatge a Itàlia. Davant la simptomatologia detectada i el viatge recent al país transalpí, l’hospital va activar els protocols de prevenció per a confirmar o descartar que el pacient tingués el coronavirus, segons detalla el Diari.

Des del Departament de Salut de la Generalitat s’ha recordat de què no es parlarà de cap cas fins a confirmar si hi ha positiu en COVIN-19. I fins a aquest punt, Salut no vol provocar alarmisme de casos potencials, però no confirmats científicament.

Precisament, en el Pius Hospital de Valls hi ha hagut una altra sospita de pacient infectat amb coronavirus. En aquest cas, però, les proves realitzades pel Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica (SUVEC), departament que s’ocupa de la detecció i gestió d’alertes i urgències en salut pública de la Generalitat, hauria descartat el cas després de les proves pertinents.

Segon cas confirmat a Catalunya

El Departament de Salut ha confirmat aquest matí de dimecres un segon cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d’un home de 22 anys que ha estat recentment a Itàlia. Aquest és el segon infectat confirmat a Catalunya després de la primera diagnosticada d’aquest dimarts.