.

.

TOTS 21


Shambala va rebre el reconeixement a millor muntanya russa d'acer d'Europa. Foto: PortAventura

Shambala va rebre el reconeixement a millor muntanya russa d’acer d’Europa. Foto: PortAventura

PortAventura World ha participat aquests dies amb èxit en una nova edició de la major trobada anual de la indústria de l’oci a Europa, la Expo IAAPA Europe 2023, impulsada per The Global Association for the Attractions Industry (IAAPA), l’associació de parcs temàtics i d’atraccions líder en el món. Més de 15.000 persones es van reunir en aquesta edició de la expo, celebrada a Viena, i que va estar centrada en la innovació i la sostenibilitat aplicades al sector.

En el marc de l’esdeveniment, la publicació alemanya Kirmes & Parks va celebrar una nova edició dels seus icònics European Stars Awards, l’emblemàtic tribut europeu a les accions més rellevants de l’any en la indústria dels parcs temàtics. PortAventura World va obtenir quatre importants reconeixements dins d’aquests premis: la primera posició en la categoria ‘Millor muntanya russa d’acer d’Europa‘, amb Shambhala per onzè any consecutiu, i la segona posició en les següents categories: ‘Millor parc temàtic d’Europa‘, amb PortAventura Park, ‘Millor nova muntanya russa d’Europa‘, amb Uncharted, i ‘Millor dark ride d’Europa’, amb Street Mission.

Uncharted va rebre diversos reconeixements. Foto: PortAventura

Uncharted va rebre diversos reconeixements. Foto: PortAventura

La sostenibilitat, en el punt de mira

La revista Park World Magazine també va lliurar en el marc d’aquesta exposició els seus guardons anuals, que van reconèixer a la planta fotovoltaica del resort, PortAventura Solar, com la millor iniciativa sostenible d’enguany dins del sector. La companyia també va resultar finalista en altres cinc categories dels premis: ‘Millor entreteniment en viu‘, amb el seu Carnestoltes 2023; ‘Producte més innovador‘, ‘Millor campanya de màrqueting‘ i ‘Millor muntanya russa‘, totes elles amb la seva nova dark ride Uncharted, i ‘Major parc‘, amb PortAventura Park.

Uncharted. Foto: PortAventura

Uncharted. Foto: PortAventura

La Expo IAAPA Europe s’ha posicionat en els últims anys com el principal esdeveniment de la indústria de l’oci a Europa. En l’edició d’enguany, s’ha impulsat l’àrea d’exposicions més àmplia fins al moment, centrada en les últimes innovacions i avanços aplicats al sector dels parcs temàtics, amb més de 630 expositors. En paral·lel a la expo, s’ha desenvolupat un important programa formatiu i diverses sessions de treball en temes tan rellevants com la seguretat o la sostenibilitat, liderats per experts de la indústria. En aquest sentit, van tenir lloc el ‘Sustainability Day‘ i el ‘Safety Day’, amb representació de les àrees involucrades de PortAventura World.

Addicionalment, van participar com a ponents en l’esdeveniment Choni Fernández, directora de sostenibilitat de PortAventura World, que va tenir l’oportunitat de participar en el Innovation Stage per a explicar la transformació que s’està portant en la companyia des del nou estatus d’empresa B Corp i, d’altra banda, Marc Donadios, Customer Experience Manager de PortAventura World, que va posar en el focus l’excel·lència del servei al client durant una altra de les principals sessions del congrés.

PortAventura Solar també va rebre un guardó. Foto: PortAventura

PortAventura Solar també va rebre un guardó. Foto: PortAventura

Choni Fernández va explicar en el congrés que “per a PortAventura World, era imprescindible ser present en una trobada de l’envergadura i la importància de la Expo IAAPA Europe, en el qual ens reunim, cada any, amb els actors més rellevants de la nostra indústria per a crear sinergies i debatre sobre el nostre futur. Precisament, en aquest futur, la sostenibilitat juga un paper fonamental, una cosa de la qual som molt conscients en el resort i pel que impulsem solucions com PortAventura Solar, reconeguda com la millor iniciativa verda de l’any per la indústria. Volem agrair aquest guardó, que ens omple d’orgull i ens motiva a continuar treballant en aquesta línia”.

V.Tapias