.

Imatge de PortAventura. Foto: Tots21

Imatge de PortAventura. Foto: Tots21

PortAventura World ha obtingut la validació dels seus objectius de reducció d’emissions de carboni per part de Science Based Targets (SBTi), la finalitat de la qual és ratificar els objectius mediambientals de descarbonització de les empreses, comprovant que es tracta de compromisos basats en l’Acord de París i que contribueixen de forma contrastada a la reducció de l’escalfament global.

La iniciativa SBTi ajuda a les empreses a establir objectius climàtics ambiciosos basats en la ciència per a reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i limitar al mínim l’escalfament global, dotant així a les companyies d’un rol decisiu en la reducció de gasos d’efecte d’hivernacle en tot el planeta.

PortAventura World s’ha compromès a reduir les seves emissions directes de gasos d’efecte d’hivernacle (GEI) d’abast 1 i 2 en un 55,1% fins a 2032, prenent com a any basi de càlcul les emissions de 2019. Així mateix, també s’ha compromès a reduir en valor absolut les emissions indirectes, les d’abast 3, en un 32,5% en el mateix període de temps i prenent igualment l’any 2019 com a any basi.

Algunes mesures per a dur a terme aquesta reducció contemplen el canvi de flota de vehicles de la companyia de combustió a elèctrics, minimitzar l’emissió de gasos fluorats i reduir els consums de gas natural.

PortAventura World ha enfortit el seu pla de sostenibilitat durant els últims anys i ha integrat la gestió responsable en la seva estratègia de negoci, convertint-se en un referent en termes de ESG; tant en el sector turístic com en el sector dels parcs i resorts temàtics.

A més, el resort és operativament neutre en emissions de CO₂, gràcies a la compra de crèdits de carboni verificats, que es destinen a la protecció i la conservació d’un dels corredors migratoris més importants del nostre planeta, situat a la costa de Guatemala. Aquest projecte, gestionat localment per l’ONG FANDAECO, realitza una gran aportació a nivell social, garantint l’accés a sanitat i a educació a les dones i nenes de la zona.

Choni Fernández, directora de sostenibilitat de PortAventura World, ha manifestat que “obtenir la validació dels nostres objectius de descarbonització per part de la iniciativa SBTi confirma que estem fent del nostre resort un espai cada vegada més compromès amb el medi ambient. Enguany ha estat clau per al parc respecte a la nostra estratègia d’ESG, ja que hem aconseguit importants reconeixements, també el certificat B Corp, que ens situa al capdavant en gestió responsable entre les empreses del nostre sector. Ara ens toca continuar treballant en aquesta línia i assegurar un desenvolupament cada vegada més sostenible del resort per al futur”.

PortAventura World reconeguda, a més, com a empresa B Corp

A l’abril d’enguany, PortAventura World va aconseguir una gran fita corporativa en convertir-se en empresa B Corp pel seu impacte positiu en la societat i en la cura del medi ambient. La companyia va superar amb èxit els estrictes requisits de mesurament d’impacte per a ser empresa B Corp, aconseguint alts estàndards de compliment en acompliment mediambiental, social i de bon govern.

El resort forma part ara d’una llista de més de 6.000 B Corps en més de 84 països i de 150 indústries que estan liderant i inspirant a desenes de milers d’altres empreses i sectors a mesurar el seu impacte en les persones i el planeta, canviar la seva estructura corporativa i promoure una millor manera de ser empresa.

V.Tapias