.

.

TOTS 21

Imatge del PortAventura de la temporada passada. Foto: ACN

PortAventura pot perdre un 50% dels seus ingressos aquest 2020 per culpa de la crisi del coronavirus i posar en risc la seva rendibilitat i liquiditat, segons l’agència de ràting Moody’s, que aquest dilluns ha decidit rebaixar la nota per al perfil de crèdit del parc d’atraccions de B2 a Caa1. Segons Moody’s, la crisi del coronavirus tindrà “un impacte significatiu negatiu en la liquiditat i les finances de Port Aventura”. Tot i que l’agència de ràting admet que la situació derivada del coronavirus “no té precedents”, considera que PortAventura és especialment “vulnerable” perquè té una “única localització” i “una elevada estacionalitat”.
Moody’s reconeix que PortAventura havia millorat durant el 2019 gràcies a l’estratègia de tiquets de múltiples dies i l’obertura de nous hotels com el Colorado Creek.

Amb tot, ara l’agència de ràting assumeix que el parc haurà d’estar tancat, com a mínim, fins a finals del segon trimestre, i no notarà una “lenta recuperació en les visites” fins al tercer. De fet, Moody’s tampoc descarta que el parc hagi d’estar tancat tota la temporada d’estiu, escenari que considera que afectaria “greument” el perfil de liquiditat del parc i provocaria una “estructura de capital insostenible”.

Moody’s destaca que PortAventura ja ha iniciat diverses accions –entre elles, un ERTO– per rebaixar els costos fixes, que calcula que es poden disminuir entre un 15 i un 20%. Això, diu, pot “ajudar a limitar l’impacte en la seva rendibilitat fins a cert punt”.

Segons l’agència, si durant el tercer trimestre es pot obrir, i hi ha una temporada “forta””, els ràtings de PortAventura podrien impulsar-se a l’alça de nou, ja que en aquells mesos es genera el 50% de l’EBITDA del grup.

Moody’s diu que PortAventura compta amb uns 75 milions d’euros en els balanços a data de febrer del 2020, amb un crèdit de 50 milions que venç el 2023. L’agència de ràting diu que seria “suficient per cobrir un tancament total del parc fins a finals del segon trimestre” però que si hi ha un impacte més negatiu del coronavirus i el tancament s’allarga hi haurà “pressió” en la situació financera de l’empresa.