.

.

TOTS 21


Imatge de l’Hotel Dorada Palace de Salou. Foto: Cedida

PortAventura World ha anunciat la incorporació de l’Hotel Dorada Palace, ubicat a Salou a menys de dos quilòmetres del resort, a la seva oferta d’allotjament. D’aquesta manera, la companyia passa a gestionar l’establiment que compta amb 360 habitacions, mentre els propietaris actuals mantenen la propietat de l’hotel.

Després de l’èxit en la gestió operativa des del 2022 de l’Hotel Vila-Centric a Vila-seca i l’Hotel Piràmide a Salou durant la temporada 2023, l’Hotel Dorada Palace es converteix en el tercer hotel sota la gestió de PortAventura World fora dels límits del resort. Aquesta última incorporació persegueix capturar un client de llarga estada enfocat al producte hoteler de vacances de sol i platja complementat amb tota l’oferta d’entreteniment de què disposa PortAventura World a través de paquets complets d’estada i diversió al resort.

Amb aquest moviment PortAventura World suma el seu novè allotjament i compta amb més de 3.000 habitacions en hotels de 4 i 5 estrelles. Els hotels sota gestió estaran englobats en una nova marca, que es presentarà els propers mesos, i a través d’aquesta divisió, la companyia preveu duplicar el nombre d’habitacions gestionades els propers anys arribant a prop de 6.000 en total.

A més de tot això, la companyia es fixa com a objectiu millorar l’atractiu de l’oferta hotelera a la zona utilitzant les capacitats de desenvolupament pròpies de PortAventura World per remodelar i actualitzar els hotels incorporats i poder captar un client de segment més premium.

Fernando Aldecoa, director general d’operacions i finances de PortAventura World, ha afirmat que “amb aquesta nova operació donem continuïtat a la nostra estratègia de diversificació i complementem la nostra oferta. L’objectiu és oferir als clients de la Costa Daurada l’oferta d’entreteniment i allotjament més completa i de qualitat. A més, trobem grans sinergies tant a l’operativa hotelera com al reposicionament dels actius amb els nostres propis equips de disseny i enginyeria, operació hotelera, restauració i manteniment”.

La companyia farà una inversió d’uns 4 milions d’euros en la reforma i la posada a punt de l’establiment, a la vegada que l’alinearà amb la visió ESG del resort. Aquesta visió és transversal a tota la seva activitat i se centra en l’aplicació de principis de sostenibilitat, responsabilitat social i bon govern. En la gestió dels hotels, el resort impulsa l’aprofitament de recursos naturals, el consum responsable i la millora contínua, amb l’objectiu de brindar al client opcions d’allotjament més responsables i sostenibles.