.

Un dels vaixells, internant-se per la selva cambotjana

PortAventura ha obert portes aquest matí amb la gran atracció aquàtica d’Angkor, una guerra d’aigua entre vaixells en un territori que simula la selva cambotjana. Les autoritats locals, encapçalades pels alcaldes de Salou, Vila-seca i Tarragona i el delegat de la Generalitat, Joaquim Nin, s’han fet la primera remullada en un circuit de 300 metres que vol ser el nou pol d’atracció familiar.

Els alcaldes de Salou i Vila-seca, provant la nova atracció

Deu mil persones hauran passat avui en la jornada inaugural de PortAventura, sis mil més que l’any passat. El ressort s’ha llençat a convertir-se en el gran espai d’aquesta mena al món i per al 2016 llançarà Ferrari Land, el parc dedicat a la famosa marca automobilística, que inclourà el primer hotel Ferrari. PortAventura s’ha avançat així a altres competidors, especialment DisneyParís, segons indicava a Tarragona21 el seu director general, Fernando Aldecoa.

Angkor és un circuit en vaixell familiar per un riu sinuós enmig de la selva on cada participant disposa d’una pistola d’aigua per disparar als altres vaixells, mentre el públic que discorre pel perímetre també por disparar amb uns altres canons o rebre els dispars dels vaixells. Durant el recorregut, de deu minuts de durada, apareixen sorpreses, com elefants que disparen aigua o serps. La llargada i la sinuositat de l’espai el fa únic al món. El recinte ocupa 10.500 metres quadrats.

L'alcalde de Tarragona i el delegat de la Generalitat, participant en la guerra d'aigua

Nou mesos ha costat fer el nou espai i s’han emprat 400 treballadors.

Arriba el Circ du Soleil

Una segona gran novetat d’aquest estiu serà l’estada que Circ du Soleil farà a PortAventura, on hi actuarà diàriament el juliol i agost en una carpa que pot rebre 2.400 espectadors. Si l’experiència és positiva, Circ du Solei instal·larà la seva base d’operacions d’Europa a PortAventura. ‘Kooza’ serà l’espectacle que presentaran.

Una tercera novetat és que la zona de Polinèsia disposarà d’una nova pel·lícula, ‘Submarine Odissey 4D’, que es podrà veure a la nau subaquàtica Sea Odissey.

Aldecoa ha assenyalat en la roda de premsa d’inauguració que els propers tres anys s’espera passar de quatre a cinc milions de visitants amb l’arribada de Ferrari, en el que suposarà una inversió de 100 milions d’euros, la més important des que el parc va obrir va 29 anys.

L'actriu Rosa Boladeres, que apareix actualment a la sèrie 'La Riera', no s'ha perdut l'estrena del parc

Actrius conegudes

La inauguració d’avui ha comptat amb la presència d’actrius i models conegudes, com Rosa Boladeres, Ivane Morales, Mar Regueras, Remedios Cervantes i Bimba Bosé.