.

.

TOTS 21


Imatge d’una de les atraccions del complex lúdic. Foto: ACN

PortAventura World ha informat que deixarà de pagar als seus treballadors complements salarials dels ERTO. En concret, si fins ara l’empresa havia estat pagant fins al 90% del sou dels empleats, a partir de la propera nòmina ho limitarà a un 70%. La mesura afecta uns 1.800 treballadors. La companyia també ha allargat l’ERTO a causa de la pròrroga de l’estat d’alarma aprovat pel govern espanyol. Representants dels treballadors han explicat que denunciaran la retallada als tribunals ja que afirmen que hi havia un pacte entre les parts, i lamenten la “decisió unilateral” de la direcció del parc.

El sindicat UGT ha denunciat que PortAventura va traslladar ahir el missatge als treballadors i treballadores que a partir del dia 10 de maig es desdiu d’aquesta decisió i pretén deixar sense complement salarial al 80% de la plantilla, afecta per un ERTE. CCOO s’ha sumat a la denúncia.

Davant la pròrroga de l’estat d’alarma, UGT afirma que l’empresa ha comunicat que necessita fer un ajustament, ‘que repercuteix en els treballadors’, denuncia. El sindicat emprendrà les acciones legals que consideri necessàries perquè l’empresa ‘acompleixi el que va acordar’, mentre CCOO emplaçarà al conjunt de la plantilla al fet que, en cas que la Direcció no compleixi els seus compromisos, emprendre el conjunt de mesures necessàries per a mantenir-los. L’empresa va fer-se amb el pagament del complement a part del mes de març i a l’abril, i ara no vol continuar amb ell.

Així, es denuncia que la direcció de la companyia ‘incompleix de manera reiterada amb els compromisos adquirits amb el conjunt de la plantilla fruit de l’ERTO vinculat a les conseqüències de la COVID-19’.

PortAventura va adquirir el compromís socialment responsable, i adequat a la seva situació financera, de complementar els salaris de la plantilla al 90% durant la durada de l’ERTO.

Els sindicats denuncien que ahir la companyia va traslladar el missatge als treballadors i treballadores que a partir del dia 10 de maig es desdiu d’aquesta decisió i pretén deixar sense complement salarial al 80% de la plantilla.

CCOO li ha recordat a la Direcció que ‘els beneficis i les plusvàlues, el repartiment dels abundants beneficis dels accionistes del parc, s’han produït en gran manera gràcies a l’esforç i sacrifici de les persones que treballen al parc’, i que per aquest motiu, ‘el sindicat no permetrà que, quan el negoci va bé no es faci un repartiment equitatiu del benefici i que, quan el negoci pinta malament, el continuïn pagant el conjunt de les persones treballadores’.

En un comunicat, PortAventura World ha exposat els seus motius per fer els canvis. “Des de l’inici de la crisi de la covid-19, el compromís de la companyia s’ha centrat en garantir la sostenibilitat empresarial en una situació sense precedents que ha impedit l’obertura del ressort i el desenvolupament de la seva activitat habitual”, han justificat en la nota. Des de la companyia també han indicat que treballa en un pla d’obertura que s’adapti als requisits de seguretat.