.

Es tracta d’una plataforma col·laborativa per a impulsar la descarbonització i electrificació al sector marítim

El Port de Tarragona ha estat admès com a membre de l’Aliança Net Zero Mar, una iniciativa global que busca neutralitzar les emissions de carboni en la indústria marítima i portuària. Aquesta aliança té com a objectiu crear un entorn marítim més sostenible i lluitar contra el canvi climàtic. Aquest nou assoliment marca una fita significativa en el camí cap a un futur més verd i sostenible en el sector marítim i portuari.

L’admissió del Port de Tarragona a l’Aliança Net Zero Mar és un pas més cap a la descarbonització de la indústria marítima a la regió metropolitana tarragonina. Com a membre, el Port de Tarragona es compromet a reduir la seva pròpia petjada de carboni i col·laborar amb altres institucions i organitzacions per a promoure pràctiques més sostenibles en la indústria marítima.

La incorporació del Port de Tarragona en l’Aliança Net Zero Mar demostra el seu compromís amb la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. El Port ha implementat mesures de reducció d’emissions i adaptació al canvi climàtic en els últims anys, com la instal·lació de panells solars en diverses cobertes i edificis, l’adquisició de vehicles elèctrics, la compra d’energia verda, l’alt grau d’eficiència energètica de les seves instal·lacions, la recuperació i creació d’ecosistemes funcionals terrestres i marins, i un llarg etcètera detallats en el Pla de Sostenibilitat 2030, un document viu que recull les polítiques sostenibles de l’organisme tarragoní (https://www.porttarragona.cat/ca/port/port-sostenible).

Aquest nou estatus atorga al Port de Tarragona reforça el paper destacat aquesta organització vol exercir en la promoció de la sostenibilitat en el sector marítim i portuari. El Port treballarà de prop amb altres membres de l’aliança per a promoure l’adopció de tecnologies netes i la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en la indústria. També buscarà establir aliances estratègiques amb altres institucions del sector a nivell local i internacional per a impulsar projectes conjunts que fomentin la sostenibilitat i la protecció del medi ambient marítim.

Què és Aliança Net Zero Mar?

El novembre de 2021 neix l’Aliança Net Zero MAR, una plataforma col·laborativa sense ànim de lucre que pretén impulsar la descarbonització i electrificació del sector marítim a Espanya i que estarà a la disposició de tots els agents, empreses i institucions que vulguin unir esforços per a reduir les emissions contaminants generades per les infraestructures i el transport marítim.

L’objectiu de Net – Zero MAR és posicionar a la indústria marítima espanyola com a líder en la reducció d’emissions en els entorns marítims portuaris i l’ús de tecnologies alternatives per a la consecució d’aquests objectius.

L’objectiu principal és l’acceleració de la descarbonització del transport marítim i dels ports espanyols, en línia amb l’Estratègia de Descarbonització de l’Organització Marítima Internacional (OMI).

V.Tapias