.

.

TOTS 21


Descàrrega de vehicles al Moll de Cantàbria. Foto: Port Tarragona

El Port de Tarragona ha aconseguit la segona posició entre tots els ports de l’Estat dedicats als tràfics de vehicles acabats, segons l’estudi anual elaborat per l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC). El port tarragoní va registrar un volum de tràfic de 171.615 vehicles el 2022, un 26,8% més que l’any anterior.

L’ANFAC (Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions) ha fet públic l’Estudi de valoració de la logística maritimoportuària de 2022 i ha atorgat una valoració de 4,2 sobre 5 punts als serveis del Port de Tarragona, només per darrere del Port de Santander amb una valoració de 4,4.

Els aspectes millor valorats per les marques són l’impuls de la millora del sistema de gestió, impuls de la millora de les infraestructures i proactivitat de l’autoritat portuària. Els fabricants han destacat també l’impuls de millores en la gestió dels accessos ferroviaris al Port, la millora en el grau de flexibilitat del servei, l’adaptació a les seves necessitats o la minimització d’incidències en la manipulació dels vehicles a través de la formació i la sensibilització.

L’alta puntuació, 4,2 sobre 5, de la infraestructura tarragonina que comparteix amb el Port de Sagunt supera en valoració els ports de Pasaia, Barcelona, València, Vigo i Màlaga. En l’esmentat estudi es destaca que, malgrat en 2022 es va augmentar el volum del tràfic de vehicles, encara no s’han assolit els nivells prepandèmia.

El Port de Tarragona com a porta d’entrada

Les instal·lacions portuàries tarragonines compten amb tres terminals dedicades al tràfic de vehicles gestionades per Bergé Marítima, Noatum Terminal Tarragona i Ceva Logistics.

El nombre de vehicles transportats a través del Port de Tarragona va créixer el 2022 en un 26,8% fins a situar-se en 171.615 vehicles. Es tracta d’un port essencialment importador per a la seva posterior distribució per la península.

V.Tapias