.

Fernando Aldecoa, director general de Port Aventura, avui al Parlament

Fernando Aldecoa, director general de Port Aventura, avui al Parlament

Fernando Aldecoa, director general de Port Aventura, que va esdevenir un dels últims inversors anunciats per recolzar i “caminar junts” amb BCN World en el nou projecte dels terrenys propers al Parc Temàtic, ha comparegut aquest dijous en l’última sessió del Parlament de Catalunya sobre el Projecte de llei de modificació de la Llei 2/1989, del 16 de febrer, sobre centres recreatius turístics, i d’establiment de normes en matèria de tributació, comerç i joc, plasmant el “ple suport” al projecte i a les modificacions legals necessàries en el que considera “una oportunitat per consolidar-nos conjuntament com un ‘Destination Resort’ de primer nivell internacional”, es a dir una destinació turística de primer ordre.

Aldecoa ha recordat que gràcies a la llei que es vol modificar “Port Aventura ha estat una realitat” des de l’any 1995 en què “no ha parat d’ampliar-se i de créixer”. Segons apunta, més de 60 milions de visitants han passat pel parc temàtic.

El director de Port Aventura ha defensat el turisme familiar, sostenible, i respectuos amb el medi ambient i l’entorn que el seu parc sempre ha impulsat i ha mostrat el suport dels nous inversos sempre i quan mantinguin aquesta filosofia que molts dels grups parlamentaris han posat en dubte per les diferències entre els dos complexos.

Interès pel turisme de negocis i les places hoteleres

Aldecoa ha volgut emfatitzar altres incentius de BCN World que deixen el joc de banda com el turisme de negocis que Port Aventura també ha volgut explotar amb el Centre de Convencions. Port Aventura va signar un acord de col·laboració per gestionar part de les places hoteleres “temàtiques i familiars” del nou complex de la Costa Daurada. “Al començament veiem que la gent visitava el parc un dia i marxava i a vegades era insuficient i van veure que calia apostar pels hotels i altres complements com el Parc Aquàtic” ha comentat.

Amb l’objectiu de seguir creixent i diversificant la seva oferta, Port Aventura, que encara té 69 hectàrees d’expansió segons ha assenyalat, ha fet una inversió total superior els 20 milions d’euros des de la seva apertura, i ara amb el nou projecte espera “consolidar-se com una destinació internacional d’alt nivell”. A més, el seu director ha recordat que “serà properament el primer destí turístic en acollir un espectacle d’alt nivell internacional com el Circ du Solei”

També havia de comparèixer aquest matí Gabriel Escarrer Julia, president i conseller executiu del Grup Melià, un altre dels inversors de BCN World i operador dels hotels previstos al complex i que finalment no ha pogut acudir segons se l’ha excusat, cosa que ha criticat ICV-EUiA, felicitant a Aldecoa la valentia per assistir al Parlament d’almenys un dels inversors.

Sí ha comparegut Francesc Perendreu, president de l’Associació Catalana d’Addiccions Socials (Acencas), que ha alertat que el model que defensa BCN World, propi del món asiàtic, “és molt agressiu” i pot “potenciar” la ludopatia al territori, i també la Patronal del Joc Privat de Catalunya que ha defensat el sector.

-Adrià Recasens-