.

Fèlix Alonso, durant una intervenció al Congrés. Foto: Twitter

Fèlix Alonso no repetirà per tercera vegada com a cap de llista d’En Comú Podem a les eleccions generals del 28-A. L’alcalde d’Altafulla ha explicat al seu Twitter que “en la negociació per a reeditar el pacte amb el Comuns, Ahora Podemos reclama encapçalar Tarragona”.

En el mateix Twitter, afirma que “el codi ètic d’En Comú Podem em fa escollir: diputat o alcalde”. I conclou que “ha estat un enorme honor representar-vos al Congrés”.

Tot i que el cap de setmana passat, Alonso era ratificat per l’assemblea de Catalunya en Comú com a primer de llista per Tarragona, la negocació amb Podem l’ha acabat tombant. El tarragoní Toni Carona es perfila com el seu substitut.

Amb el pas de les eleccions, l’entorn d’Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida i Alternativa -d’on és Fèlix Alonso- va veient com perd pistonada davant l’escomesa de Podem, sigui a les municipals -com va passar a Tarragona, on no hi va haver candidatura conjunta- o ara al Congrés.

Alonso va ser en 2015 i 2016 el candidat de la demarcació de Tarragona més votat de totes les formacions que es van presentar, un fet insòlit en la democràcia en formacions a l’esquerra del PSC i d’ERC.