.

Poblet, amb el regidor de Vila-seca Josep Toquero, avui en una roda de premsa

Poblet, amb el regidor de Vila-seca Josep Toquero, avui en una roda de premsa

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha reclamat avui que el Governi aprovi el Pla Director Urbanístic que acompanya la posada en marxa del projecte de BCN World i ha tornat a maldar contra la proposta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de celebrar una consulta a tot el territori català sobre la convenièncias o no que s’implanti el projecte. Poblet només estaria disposat a celebrar una consulta als dos municipis afectats, Salou i Vila-seca.

Poblet ha reclamat “una ràpida reunió” del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT), “amb la presència del vicepresident, Oriol Junqueras, per escoltar la postura de Vila-seca i de Salou” favorables al projecte de BCN World, ha dit en un contacte amb la premsa. Junqueras és el president del CRT.

“S’ha desproporcionat el tema de la consulta”, ha criticat Poblet, que no s’ha volgut pronunciar sobre unes paraules del conseller de Territori i Sotenibilitat, Josep Rull, que avui ha insinuat que es podria plantejar una canvi fiscal en el projecte, un tema que ha provocat sempre arestes entre els partits polítics en considerar-se que s’afavoria massa la fiscalitat del joc. Poblet no s’ha mullat, simplement ha reclamat “que es culmini el projecte, amb l’aprovació del Pla Director Urbanístic”, i tampoc ho ha fet en la petició de la CUP de suprimir el joc del projecte.

El conseller ofereix celebrar el CRT

Justament, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha ofert aquest dimecres, durant la sessió de control al Parlament de Catalunya, convocar la comissió de seguiment del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou (Tarragonès) per a debatre el projecte que s’hi vol desenvolupar amb tots els grups parlamentaris i els agents socials i econòmics del Camp de Tarragona.

Rull ha assegurat que l’antic projecte de BCN World “estava vinculat a un operador, Veremonte, que ja no hi és”. “Estem parlant d’un projecte diferent que gira a l’entorn d’instruments públics: el pla director urbanístic (PDU), la llei i la opció de compra de la Generalitat sobre els terrenys”, a més “d’uns operadors solvents”, ha defensat el responsable de Territori.

Buscar el consens amb el territori

Es tracta, ha assegurat Rull, “d’un projecte turístic de primer nivell que genera riquesa”, amb una inversió prevista per part d’un dels operadors de 2.500 milions i una previsió de generar 9.000 llocs de treball directes.

“És una oportunitat que no podem perdre”, ha insistit el conseller, que ha apostat pel “consens polític i territorial”, pel “debat amb tota la informació sobre la taula” i “fugint dels tòpics”.
“Parlem de les arestes” del projecte turístic, “de les taxes, dels impostos vinculats al joc”, ha animat Rull, “que el territori escolti i parli”.