.

Un moment de la intervenció del president de la Diputació de Tarragona

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha participat aquest dijous al matí a la presentació del nou Portal de Tributs de Catalunya (www.tributs.cat), una xarxa de 152 oficines d’atenció al contribuent desplegada a tot el territori català amb l’objectiu d’oferir un servei de finestreta única. Aquesta nova eina suposa el primer pas del nou model d’Administració Tributària de Catalunya.

El portal és el resultat del conveni que l’Agència Tributària de Catalunya i les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida van signar el 19 setembre de 2012, per tal d’establir un marc de col·laboració estable que permeti el desenvolupament de la gestió tributària de Catalunya sota els principis d’eficiència, eficàcia i economia que han de presidir les actuacions de tota administració pública.

L’acte de presentació del nou Portal de Tributs de Catalunya l’ha encapçalat el president de la Generalitat, Artur Mas, el qual ha afirmat que “la hisenda pròpia no és un pols a l’Estat, sinó una aposta per una Catalunya millor”. Mas ha comparat l’esperit de l’acte amb el de la Mancomunitat de Catalunya, caracteritzada per treure el màxim partit de les eines amb què compten les institucions.

El president de la Generalitat ha assenyalat que la hisenda pròpia catalana que s’està construint serà “completa, integral i moderna”, comptarà amb la suma de les diputacions i, fins i tot, dels ajuntaments. Tot plegat, ha afegit, repercutirà en benefici de la societat, en matèries com els serveis socials, l’ensenyament, la sanitat o les infraestructures.

‘Un gran projecte de país’

De la seva part, Josep Poblet ha destacat la tasca duta a terme per les diferents administracions per fer possible aquest “marc estable i sòlid” en matèria fiscal, al mateix temps que ha indicat que es tracta d’un “gran projecte de país, i ens dóna una nova dimensió”.

El president de la Diputació de Tarragona ha incidit en la bona tasca, prestigi i experiència de més de 20 anys de la xarxa d’oficines de BASE gestió d’Ingressos i el seu paper en el nou servei de recaptació de tributs, amb 30 oficines que cobreixen el 98% de la recaptació tributària al territori del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.