.

Signatura del conveni entre PlasticsEurope i la URV. Foto: Cedida

Signatura del conveni entre PlasticsEurope i la URV. Foto: Cedida

PlasticsEurope, l’associació europea de fabricants de matèries primeres plàstiques, i la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, han renovat avui l’acord de col·laboració que mantenen des de l’any 2010, amb l’objectiu d’apropar el coneixement científic dels materials plàstics i les seves aplicacions entre escolars i professors de tot Espanya a través del projecte APQUA – “Projecte d’Aprenentatge dels Productes Químics, els seus Usos i Aplicacions”.

APQUA és un projecte educatiu i de culturització científica que té com a objectiu principal informar a joves estudiants sobre els diferents productes químics, perquè puguin comprendre com aquests interaccionen amb nosaltres i el medi en el qual vivim.

La col·laboració de PlasticsEurope se centra en el mòdul “Els plàstics a la nostra societat”, del propi projecte APQUA, durant el qual els alumnes aprofundeixen en la identificació, transformació, aplicacions i reciclatge de la matèria primera plàstica. Durant el mòdul s’investiguen experimentalment diferents aplicacions industrials i quotidianes dels plàstics i s’introdueixen algunes implicacions del seu ús relacionades amb l’estalvi energètic, les emissions de CO2 i els residus.

El conveni ha estat signat pel Dr. Josep Anton Ferré Vidal, Rector de la Universitat Rovira i Virgili; el Dr. Francesc Xavier Farriol Roigés, director del Projecte APQUA, i el Dr. Manuel Fernández Cabezas, director regional de l’oficina de representació de PlasticsEurope a Espanya.