.

L'alcalde Ballesteros, la regidora Floria i altres representants veïnals creuant el nou pas de vianants aquest matí

L'alcalde Ballesteros, la regidora Floria i altres representants veïnals creuant el nou pas de vianants aquest matí

La Plaça Imperial Tàrraco deixa de ser a partir d’avui una simple rotonda o parc de visita puntual a la ciutat. La instal·lació i posada en funcionament d’un nou semàfor i pas de vianants entre la rotonda i l’avinguda President Companys uneix a partir d’avui la Rambla d’un extrem a l’altre de manera que es pot travessar sense haver de rodejar-la.

“Uneix el mar a un extrem amb el Balcó del Mediterrani i el riu a l’altre” s’ha destacat aquest matí durant la inauguració, a la que ha estat present l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i la regidora de mobilitat, Begoña Floria, junt amb representants veïnals de la zona i curiosos vianants.

“Era una reivindicació històrica per agilitar el pas per aquesta zona tan transitada que avui es compleix” ha dit l’alcalde. I es que la Plaça Imperial Tàrraco i les principals artèries que sorgeixen d’ella (Avingudes President Companys i Macià, Pere Martell, Prat de la Riba, Estanislau Figueres, Marquès de Montoliu, Avinguda Roma) són un dels principals eixos del nucli urbà més continu de Tarragona, per la que circulen uns 40.000 vehicles diaris.

“S’ha reduït un terç el temps de pas i la distància de recorregut sense alterar la circulació del trànsit i millorant-la”, ha afegit Ballesteros qui ha felicitat la feina i ha recordat que quan era petit hi ha havia un pas “que ara es recupera”.

La instal·lació d’aquest pas de vianants amb regulació semafòrica, s’inclou dins dels sis principis directors de la planificació de la mobilitat contemplats en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona (PMUST), i suposa “integració social, seguretat, qualitat de vida, sostenibilitat, salut i competitivitat” destaca Floria qui bromeja dient “ja no veurem més turistes creuant-la perduts”.

Primers vianants creuant la Plaça Imperial Tàrraco avui

Primers vianants creuant la Plaça Imperial Tàrraco avui

També ha comentat que la tasca ha costat 42.300€, ha tingut una durada de quinze dies i l’ha dut a terme l’empresa ETRA-BONAL coordinada amb la Brigada Municipal, que aquest mateix matí enretiraven les cintes de pas prohibit, deixant circular als primers vianants.

Els treballs han consistit en la instal·lació de semàfors, pavimentació i modificació de voreres existents i senyalització horitzontal. També instal·lació elèctrica corresponent, pintura i rebaixar la vorera per normativa d’accessibilitat.

La reordenació d’espai públic ha tingut en compte la seguretat ja que “La reducció de l’accidentalitat ha esdevingut una línia d’acció prioritària, tal com es fa palès en el Pla de seguretat viària de Catalunya i en el Llibre blanc del transport de la Unió Europea, on es marca l’objectiu d’aconseguir una reducció del 50% del nombre de víctimes d’accidents de trànsit”.

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */