.

Un moment de la presentació del llibre

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona va acollir ahir al vespre la presentació del llibre ‘A casa viu un fantasma’, de Pilar Lanau, artista, tècnica en dinamització cultural i professora de dibuix de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tortosa. A l’acte, hi van participar també la directora del Servei d’Assistència al Ciutadà, Pilar Casas; la directora del Museu d’Art Modern, Rosa Ricomà, i l’artista i professor del centre d’educació artística de la Diputació a Tortosa Leonardo Escoda.

Durant l’acte, Pilar Lanau va destacar que aquest llibre “treu del calaix una nova faceta meva”, que l’ha portat a crear “un personatge de l’imaginari”, que s’ha convertit en el protagonista d’aquest “conte dibuixat, amb traços senzills i directes”.

L’obra, que ha tingut una excel·lent acollida, va dirigida a tot tipus de públic, ja que tothom s’hi pot sentir identificat.

A casa viu un fantasma és una història per a menuts i grans, amb poques paraules -molta narració-, i dibuixos subtils que identifiquen estances, lloc i accions. L’argument se centra en l’existència d’un personatge i transcorre dins un paisatge vivencial quotidià. A casa viu un fantasma és un conte per mirar, descobrir, imaginar, sentir…

La publicació, de petit format, ha estat dissenyada íntegrament per l’autora, amb dibuixos i textos ideats per ella mateixa. Pilar Lanau ha realitzat una autoedició. El nombre d’exemplars d’aquesta primera edició ha esta de 500, i la impressió ha estat feta per la Impremta Querol.