.

Instantània de la visita. Foto: Port Tarragona

El Port de Tarragona ha rebut durant la jornada d’avui la visita de 7 periodistes representants de mitjans de comunicació japonesos i coreans. La trobada, organitzada per Acció amb la col·laboració pel Port de Tarragona, ha servit per donar a conèixer les línies estratègiques del futur del Port de Tarragona, principalment l’Ecoport 2027 i el posicionament de Tarragona per cooliderar la transició energètica en el terreny de l’hidrogen verd.

La visita ha començat a les 9:30 h amb una benvinguda per part de la directora comercial del Port, Genoveva Climent, i representants d’Eurecat i de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya als periodistes asiàtics especialitzats en informació econòmica i industrial.

Aquesta primera part de la trobada ha servit per presentar les infraestructures i serveis actuals del Port de Tarragona, les sinergies amb el clúster petroquímic més important del sud d’Europa i el seu futur posicionament com a node per a la importació i exportació d’hidrogen. La reunió també ha explicar el projecte de la Vall de l’Hidrogen a Catalunya, un projecte que té com a objectiu liderar la transició energètica a escala nacional. Una iniciativa estratègica de país amb origen tarragoní per crear un ecosistema integrat al voltant de la cadena de valor de l’hidrogen per aconseguir la neutralitat climàtica, l’augment de la competitivitat empresarial i la millora del benestar de les persones.

La situació del Port de Tarragona al costat d’un dels pols petroquímics més importants del sud d’Europa és de gran importància per a la creació d’hidrogen verd. L’hidrogen renovable s’emprarà com a matèria primera en la indústria local com a combustible industrial, tindrà usos en mobilitat i es podrà injectar en la xarxa de transport de gas natural. En aquesta trobada s’ha destacat com l’hidrogen serà un pilar clau en la descarbonització industrial i la sostenibilitat econòmica.

Per cloure la visita el Port Tarragona ha organitzat una visita per mar de les instal·lacions del recinte tarragoní on s’han explicat i mostrat els avantatges i oportunitats, de present i de futur, d’un Port que enceta una etapa decisiva més sostenible, social i competitiva.