.

.

TOTS 21


Regidors del nou ajuntament durant la presa de possessió a Roda de Berà  Foto: Cedida

Regidors del nou ajuntament durant la presa de possessió a Roda de Berà Foto: Cedida

El candidat de Convergència i Unió, Pere Virgili, ha estat investit nou alcalde de Roda de Berà en el ple de constitució del nou consistori per a la propera legislatura, celebrat aquest migdia a la sala de sessions de l’Ajuntament.

La sessió s’ha iniciat amb la constitució de la mesa d’edat, formada per les dues edils electes de major i menor edat, Maria Teresa Ferré (CiU) i Laura Moya (PSC), respectivament, i la presència de la Secretària de la Corporació, Isabel Bobet, i de la
Interventora, Núria Balmes. Seguidament els regidors electes, per ordre alfabètic, s’han acreditat davant de la mesa d’edat i han realitzat l’acte de jurament, en alguns casos, o promesa, en d’altres, del seu càrrec de regidor.

Un cop constituïda la nova corporació s’ha procedit a l’elecció de l’alcalde. Al municipi de Roda de Berà s’ha presentat una única candidatura, la de Pere Virgili (CiU).

Josep Antoni Benedicto (PSC), José Ibort (Ciutadans), Rafael Luna (PP-UPR) i Encarna Ramírez (ICV-EUiA) han renunciat a presentar-se mostrant així el desig de respectar la llista més votada a les passades eleccions i facilitar la governabilitat en benefici del poble.

El resultat de les votacions, un cop dipositat el vot de cada regidor dins de l’urna, ha estat de set vots en blanc i sis vots per a la candidatura de Pere Virgili, que finalment ha quedat proclamat alcalde.

Amb aquests resultats, la llista més votada a les passades eleccions del 24 de maig, inicia govern en minoria, cercant pactes puntuals i el recolzament de la resta de formacions polítiques.

Seguidament, Pere Virgili ha promès el seu càrrec i ha recollit de mans de l’alcalde sortint, Pere Compte, ambdós clarament molt emocionats, el relleu, la vara de comandament, l’element que simbolitza l’alcaldia.

En el seu primer discurs com a alcalde, Virgili ha donat les gràcies a tots els rodencs i rodenques que van anar a votar i a tots aquells que van dipositar la confiança en ells “era una aposta arriscada però ens n’hem sortit”. L’alcalde ha agraït també als edils sortints de totes les formacions polítiques per la feina feta aquests quatre anys.Virgili s’ha dirigit també, de forma especial, a l’alcalde sortint, Pere Compte, “gràcies pel camí que ens has ensenyat i ens ha portat fins aquí. Gràcies Pere”. Arribats a aquest punt tota la sala s’ha aixecat i ha aplaudit a Pere Compte, assegut a la primera filera, molt emocionat per les paraules i les mostres de recolzament i agraïment rebudes.

http://resultadoslocales2015.interior.es/99MU/DMU0943913199_L1.htm?d=3232.7272026597975