.

Pere Segura, amb part de la seva candidatura, avui. Foto: Tarragona21

Acompanyat per diversos membres de la llista, especialment pels números 2 i 3 -Manuela Moya i Josep Toquero-, el candidat de Vila-seca Pere Segura ha presentat avui el programa de govern, subratllant que “la ciutat on volem viure”, eslògan del programa, es basarà en un projecte “seriós, creïble i molt potent”. Les sencacions de cara al 26M “són immillorables” per una Vila-seca Segura que està convençuda que “tindrem la confiança suficient per governar i no contemplem pactes”.

Abandonats per un sentit d’elemental prudència i per coherència els noms de PDeCAT i Junts, els hereus de Josep Poblet concorren amb Vila-seca Segura, una marca local que juga amb el cognom del candidat i que suma renovació i experiència. No repeteixen noms consagrats, com Josep Pujals, i entren joves i moltes dones, i joves com el propi candidat.

La proposta programàtica, dividida en vuit eixos i pasada pel sedàs de les aportacions de 500 conveïns, és ambiciosa i comença per abordar els serveis socials des d’una òptica que vagi més enllà de la beneficiència, incloent-hi els joves i el lloguer social de pisos, al que es compromet Segura. El candidat recuperarà competències que ara gestiona el Consell Comarcal del Tarragones en matèria social -tota una declaració política- per crear “un nou model de tranformació social de referència”. No es planteja la presa del palau d’hivern, sinó “influir en el mercat d’habitatge per evitar l’especulació”, en paraules de Toquero, mitjantçant els ajuts als joves i buscant que els propietaris posin els pisos a lloguer amb avantatges.

Vila-seca Segura planteja la renovació del Pla Urbanístic (POUM), que data de 1993, pensat “a partir d’un nou model econòmic i social basat en la sostenibilitat i el canvi radical del concepte de mobilitat”. Segura vol començar a introduir els canvis futurs que viurà la població en l’ús dels cotxes particulars, com l’automatisme dels mateixos. El creixement urbanístic del nou POUM seguirà sent “en qualitat i no en quantitat”, com s’ha fet les darreres dècades, on brilla per la seva absència els poligons residencials unifamiliars.

La suma d’ideari liberal, socialdemòcrata i de prudent ecologisme porta Vila-seca Segura a apostar per la cultura. Serà un altre eix amb un pla a quatre anys que inclourà un Parc de la Cultura amb el castell reformat i reobert com a epicentre, i el futur celler noucentista.

Es proposa una nova biblioteca municipal pensada com un espai on “s’experimenti”, on passin coses, on es puguin usar les noves tecnologies, impresores en 3D, i es facin activitats en una època digital on la fórmula del magatzem de llibres ha passat a la història. Previsiblement, l’edifici serà nou ja que l’adequació de l’actual biblioteca seria econòmicament massa costosa. També es preveu dedicar un espai a Casa de Cultura per a les entitats del municipi.

En matèria econòmica i comercial es potenciarà l’arribada de Hard Rock -que se situarà entre Vila-seca i Salou-, es prepararà el concurs que a partir de 2021 sustituirà Aquòpolis i la discoteca Pach, formant “una unitat turística potent junt amb Hard Rock”. En el vessant comercial es tirarà endavant un pla estratègic que incoporarà la possibilitat que el Mercat Municipal compti amb un supermercat i s’hi facin activitats de degustació.

En esports, l’aposta passa perquè “la ciutat esportiva sigui una realitat” al voltant de l’estadi municipal, i amb un entorn a la Torre d’en Dolça que aculli activitats ciclistes.

El programa, amb més de 200 accions, incorpora també el nou frontal marítim, el corredor verd entre La Plana i Vila-seca, que la terminal de creuers de dic dels Prats “sigui una realitat”, com també la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) portuària, mentre en ensenyament se seguirà potenciant el Pla d’entorn i la Regió del Coneixement del sud de Catalunya, de la que en forma part Vila-seca. Finalment, l’aposta per la seguretat pública és un dels altres eixos del programa.

J. Garcia